Heel wat chauffeurs blijven verkeersborden bij wegomleggingen negeren

    25 oktober 2021

    NINOVE – Bestuurders, die bij de wegenwerken op de Brakelsesteenweg in Outer de wegcode negeren, lopen/rijden massaal tegen de lamp.

    De politie van Ninove had aangekondigd, dat ze verhoogde controles zou uitvoeren op de naleving van de wegcode op de omleidingswegen.

    In de week van 18 tot en met 21 oktober negeerden opmerkelijk minder vrachtwagens de tonnagebeperking. Toch keken nog 16 bestuurders tegen een proces- verbaal aan.

    Sluipweg

    In diezelfde periode zijn ook de controles in de Ziekhuizenstraat en Kerkhofstraat opgedreven. Deze route dient meer en meer als sluipweg. Op een week tijd zijn hier 74 processen-verbaal opgesteld wegens het negeren van het verkeersbord C3 (verboden toegang).

    8 andere chauffeurs zijn beboet voor het negeren van het verkeersbord C1 (verboden toegang bij een éénrichtingstraat).

    De brengt de som van de overtredingen op 173: 98 deze week en 75 vorige week.

    Toezicht

    De politie van Ninove blijft gericht toezicht houden op de omleidingswegen tijdens de wegenwerken. De bestuurders, die de regelgeving negeren, lopen een grote kans op een proces-verbaal.

    Als je een probleem wilt melden in verband met deze wegenwerken, kan je steeds terecht bij de verkeersdienst van de politie Ninove via de onderstaande mailadressen:

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons