Heraanleg Burchtstraat wellicht nog dit jaar

    08 mei 2024

    NINOVE – De gemeenteraad ging op 29 april unaniem akkoord met het aanbestedingsdossier Burchtstraat – Inghelantsite, in opdracht van de stad en Riopact. De kosten zijn geraamd op € € 2.657.164,91 (excl. Btw).

    Eerder had de gemeenteraad ingestemd met de samenwerkingsovereenkomst tussen de stad Ninove en de NV Aquafin, handelend in opdracht van Riopact voor het uitvoeren van rioleringswerken in de Burchtstraat. Die hangen samen met het project Inghelantsite. De Burchtstraat krijgt een volledig nieuwe riolering. Het aandeel van Riopact daarin bedraagt € 1.593.309,50 (excl. BTW).

    Wegdek

    De straat krijgt ook een volledig nieuw wegdek. Tussen de Onderwijslaan en de Begijnenbrug blijft de bestaande wegindeling behouden: 2-richtingsverkeer, voetpaden van 1,5 m breed, een rijweg in asfalt met fietssuggestiestroken. Voor het deel van de Onderwijslaan tot de Centrumlaan worden zoveel mogelijk de materialen gebruikt als in de stadskernvernieuwing met dezelfde looplijnen, shop & go parkeerplaatsen en het behoud van de bestaande terrassen. De geraamde kostprijs voor de stad bedraagt € 1.063.855,41 (excl. BTW).

    Het bestek voor deze werken is opgesteld door het studiebureau D+A Meiboom uit Halle. De toewijzing van de opdracht gebeurt door een openbare procedure. De werken zouden eind dit jaar kunnen starten.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons