Heraanleg en verbreding jaagpad langs Dender vanaf 2023

    04 oktober 2021

    DENDER – De Vlaamse Waterweg nv zal vanaf 2023 het jaagpad langs de Dender verbreden: van 2 naar 3 meter. Op langere termijn zal het gehele traject tussen Aalst en Geraardsbergen na de vernieuwing veilig en comfortabel zijn voor de vele gebruikers.

    Het afdelingshoofd Regio-West Lieven Dejonckheere van de Vlaamse Waterweg maakte dit nieuws bekend maakte aan de burgemeesters van de Dendersteden- en gemeenten: Aalst, Lebbeke, Denderleeuw, Geraardsbergen, Affligem, Ninove, Roosdaal en Liedekerke.

    De afgelopen periode kreeg de Vlaamse Waterweg immers verschillende vragen naar de plannen en een meer concrete fasering van de (her)aanleg en de verbetering van het Denderjaagpad.

    3 meter

    “Het jaagpad langs de Dender vormt voor verschillende gebruikers een belangrijke verbinding”, aldus het afdelingshoofd. “Tussen Aalst en Geraardsbergen is het doorgaans slechts 2 meter breed en vertoont het een aantal gebreken. Daardoor voldoet het momenteel niet aan het vooropgestelde comfortniveau. De Vlaamse Waterweg nv zal het jaagpad de komende jaren gefaseerd heraanleggen en stelt daarbij een verbreding naar 3 meter voorop.”

    Vanaf 2023

    Door deze verbreding is in eerste instantie een milieueffectenrapport (MER) noodzakelijk.

    “We starten de opmaak van dit MER en de ontwerpstudie op korte termijn op. Vanaf 2023 kunnen we tot concrete aanbestedingen overgaan. De eerste werken op het terrein kunnen we dan vanaf 2023 verwachten.”

    Er komt ook een prioriteitenlijst volgens de toestand van het jaagpad en de hoogdringendheid van de herstellingen.

    “Anderzijds kunnen (vergunnings)technische randvoorwaarden op een aantal locaties ook een langere voorbereiding van de werken noodzakelijk maken. Tenslotte zal het traject tussen de stuwsluis van Teralfene en Denderleeuw gekoppeld zijn aan de aanpassingswerken aan dit pand, in functie van het afschaffen van de stuw in Teralfene.”

    Vanaf 2023 zal alvast meer zicht zijn op een concrete fasering, zonering en planning van de heraanleg.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons