Heraanleg moet veiligheid kruispunt Ninoofstesteenweg-Zwartschaapstraat verhogen

    01 februari 2022

    OETINGEN – Een aannemer start begin februari de grondwerken voor de heraanleg van het kruispunt. De werken op het kruispunt zelf zijn voorzien begin maart 2022.

    Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) plant werken op het kruispunt van de Ninoofsesteenweg/N28 met de Zwartschaapstraat in Oetingen (Gooik).

    De voorbereidende werken starten begin februari, maar zullen weinig hinder veroorzaken. Het verkeer kan altijd beurtelings voorbij rijden.

    Heraanleg

    1. Het kruispunt krijgt verkeerslichten.
    2. Er komt een linksafslagstrook met een apart groen licht voor de weggebruikers, die vanuit de richting Halle de Lenniksestraat inrijden. Zo ontstaan geen conflicten tussen afslaande auto’s en fietsers, die de Lenniksestraat oversteken.
    3. De fietsoversteekplaatsen worden herschikt in functie van de verkeerslichten.
    4. De bushalte richting Ninove (Gooik Zwart Schaap) krijgt een verhoogd perron en verplaatst tot net voorbij het kruispunt.

    Volgens de huidige planning starten de werken op het kruispunt in maart 2022.

    Info: AWV Vlaams-Brabant.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons