Herstellingswerken Halsesteenweg zijn gestart

    21 juni 2021

    MEERBEKE – In opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is een aannemer maandag 21 juni gestart met de herstellingswerken op de Halsesteenweg (N28) tussen de Nieuwstraat en het kruispunt Tramstatie met de N8.

    De werken verlopen in 2 fasen en zullen klaar zijn op 2 juli.

    Verkeer

    Het is belangrijk, dat de weggebruikers de wegomleggingen volgen. Een aantal bleek deze maandagochtend straal te negeren.

    • Het richting Aalst kan altijd langs de werfzone rijden.
    • Voor het verkeer richting Halle geldt een wegomlegging via de Brusselsesteenweg (N8), de Edingsesteenweg (N255) en de Brielstraat.
    • Fietsers van en naar het centrum van Ninove rijden om via de Sint-Pietersstraat.
    • Het verkeer uit de Gemeentehuisstraat is niet mogelijk op maandag 21 juni in de voormiddag en woensdag 23 juni in de namiddag.
    • Tijdens de hele periode van de werken geldt op de Halsesteenweg (N28) een parkeerverbod langs de beide kanten. Die zones dienen voor de opslag van materiaal en machines.

    Files

    Maandag 21 juni, was de situatie ter hoogte van de werken rond de avondspits alvast eerder chaotisch. Uit de richting Neigem stond al snel een file aan te schuiven van voor het voetbalveld van Osta Meerbeke.

    Op de Brusselsesteenweg verliep het niet vlotter met een file vanaf de aansluiting met de Herremansstraat. Nogal wat automobilisten dachten de wegomlegging via de Edingsesteenweg-Brielstraat-Hemelrijk te kunnen vermijden door de Kwadestraat-Zuid op te rijden. Via de Gemeentehuisstraat wilden ze dan linksaf richting Neigem. Wat niet mogelijk is.

    Wellicht kan de aanduiding van de wegomleggingen wat duidelijker, al zal het voor sommigen nooit duidelijk genoeg zijn.

     

    Info: Agentschap Wegen en Verkeer – Zie ook ‘Herstellingwerken op Halsesteenweg gedurende 2 weken’.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons