Karolien De Roose (N-VA): “Stadsbestuur laat omwonenden wegomleggingen Brakelsesteenweg in de kou staan.”

    18 januari 2022

    NINOVE – Het N-VA-raadslid volgde zelf de wegomlegging om met eigen ogen de huidige toestand te aanschouwen. Haar conclusie: “Het stadsbestuur heeft nog niets ondernomen aan de hinder voor de omwonenden. Sterker nog, de situatie is nog verslechterd.”

    De wegversmallingen op de Aardeweg zijn weggehaald, maar daarmee zijn de andere problemen niet opgelost, volgens Karolien De Roose. Zij interpelleerde hierover al op de gemeenteraad van 22 november 2021.

    Voetgangers

    Zij had toen onder andere gevraagd om het overwoekerde voetpad in de Eichemstraat te maaien, zodat mensen niet meer op straat moesten stappen. Dit onkruid staat er nog steeds.

    Daarnaast was ze ook vragende partij om een zebrapad aan te leggen in de buurt van kinderopvang De Lindekindjes. Daar is evenmin iets gebeurd.

    Zwaar vrachtverkeer

    De onveiligheid voor de zwakke weggebruiker is volgens haar enkel toegenomen.

    ”Hoewel de doorgang voor zwaar vrachtverkeer (+3,5 ton) is verboden, is het voetpad aan de Lindekindjes al helemaal stuk gereden. Door de scherpe bocht kan dat vrachtverkeer niet afdraaien zonder over het voetpad te rijden. Zelfs de afsluiting rond het beschadigde weggedeelte is overhoop gereden.”

    Dat voetpad is al voor de tweede keer kapot.

    “Waar het de eerste keer al na een dag of twee was hersteld, ligt het er nu volgens omwonenden al na enkele weken nog slechter bij. Die ondervinden overigens, dat het zwaar vrachtverkeer de laatste tijd opnieuw is toegenomen. De vraag blijft dan ook om systematisch de controles daarop nog strikter op te voeren. De trillingen van het vrachtverkeer verstoren de buurtbewoners en ze vrezen ook voor blijvende schade en scheuren aan hun huizen.”

    Overdreven snelheid blijft eveneens een probleempunt. “Veel chauffeurs denken, dat zij zich op de Brakelsesteenweg bevinden, maar vergeten dat zij door een woonwijk rijden.”

    Snelle oplossingen

    Karolien De Roose roept het stadsbestuur andermaal op om actie te ondernemen en liefst voor het einde van de werken. Er zijn voldoende suggesties van de bewoners om de hinder te verminderen.

    “Ik zal de klachten en suggesties van de buurtbewoners rondom de omleidingsstraten blijven op tafel gooien tijdens de gemeenteraad. Totdat het stadsbestuur eindelijk haar verantwoordelijkheid zal nemen.”

    MLI

    Het voetpad in de Eichemstraat.

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons