Meest genegeerde verbodsbord is weg

    19 februari 2024

    NINOVE – Het bord C3 aan de Bevrijdingslaan, dat de toegang verbiedt tot de parking van het politiecommissariaat en de binnenkoer van het stadhuis, is verwijderd.

    Geen seconde te vroeg eigenlijk, want Pol en klein Pierke negeerden straal dit verbodsteken, al anderhalf jaar, inclusief de hoeders van de wet. Het gevolg: de binnenkoer van het stadhuis was bij gelegenheden zoals de dinsdagmarkt herschapen in een grote warrige gratis parking.

    Nutteloos

    Voorheen gaf een onderbord nog aan, dat de toegang was voorbehouden voor stadsdiensten en kaarthouders, maar blijkbaar klopte een en ander niet in verband met de inplantingsplaats van het bewuste C3-bord. Dus weg, onderbord.

    Sindsdien behoorde dit verbodsbord aan de Bevrijdingslaan tot de meest genegeerde verkeersborden van Ninove en ommelanden. Het zou niet hebben misstaan in de wandeling van 3 km, die de Nationale Vereniging voor Nutteloze Borden in juli-september 2021 in Ninove had uitgestippeld. Ze leidde je langs een 40-tal nutteloze borden in het centrum en langs de Dender, met start en einde aan het Oud Stadhuis.

    Weg

    Maar kijk, het verbodsbord is recent weggenomen, op last van de schepen voor mobiliteit Stijn Vermassen (Samen). Niets zo erg als een regel, wet of maatregel, die iedereen aan zijn laars lapt en waarvoor geen handhaving gebeurt.

    Het gevolg is evenwel, dat er geen enkele rem meer staat op het gebruik van de binnenkoer van het stadhuis. Maar dat verandert niets aan de feitelijke situatie, aangezien iedereen daar toch zijn goesting deed.

    Bovendien kan de politie nu zonder blozen de eigen parking inrijden en de gebruikers van de Cambio-deelwagens mogen zonder argwaan de laadplaats oprijden.

    Bareel

    Er is wel een bareel voorzien, die de toegang zou beperken. Maar daarvoor is nog wat werk nodig zoals de bekabeling, de aankoop van de installatie en de goedkeuring op de gemeenteraad. Dat alles is blijkbaar niet gebudgetteerd in de begroting; het is dus zeer de vraag of die slagboom er nog deze legislatuur zal komen. Of is dit een retorische vraag?

    Zolang de installatie maar niet met sint-juttemis is ingepland, je weet wel de dag dat Pasen op een vrijdag valt.

    Info: lees ook ‘Verboden toegang, alhoewel, tenzij, misschien toch niet’ Nationale vereniging voor nutteloze borden.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons