N-VA Ninove vraagt extra investeringen in wegen, fiets- en voetpaden

    07 april 2022

    NINOVE – “De algemene toestand van ons wegennet is erbarmelijk”, aldus de N-VA. Daarom vraagt de partij “meer investeringen en minder showpolitiek”.

    “De oorzaak is het gebrekkige investeringsbeleid van het stadsbestuur de afgelopen tientallen jaren”, aldus de N-VA in een persbericht. “Het is erg gesteld met het wegdek, de fiets- en voetpaden in Ninove en de deelgemeenten. Dit leidt tot gevaarlijke situaties voor de automobilist en de zwakke weggebruiker.”

    Cijfers

    Meten is weten. Volgens de gemeente-stadsmonitor van 2021 is slechts 23 % van de Ninovieters tevreden over de staat van de fietspaden. 30 % is blij over de voetpaden en volgens 38 % is de wegconditie aanvaardbaar. Amper 24 % vindt, dat de jeugd op een veilige manier naar school kan.

    Deze cijfers liggen veel lager dan in andere Vlaamse steden en gemeenten.

    Er zijn wel een aantal dringende herstellingen aangekondigd in de binnenstad en een enkele deelgemeenten.

    “Maar met wat lapwerk hier en daar komen we er niet; doortastende investeringen zijn broodnodig. Dat nieuwe likje verf of de verbreding van de fietssuggestiestroken zijn doekjes voor het bloeden en een schitterende voorstelling van showpolitiek.”

    Aspelare

    Een voorbeeld van een gebrek aan investeringen in de weginfrastructuur is volgens de N-VA zichtbaar in Aspelare.

    Erwin De Mulder (N-VA bestuurslid): “Er moet dringend werk worden gemaakt van een grondig herstel van de dorpsparking. Deze zit vol putten en de afbakening van de parkeervakken is reeds jaren verdwenen. Zelfs de bloemenperken worden gebruikt als sluikstort.”

    Als inwoner van Aspelare vraagt hij ook een grondige aanpak van de algemene verkeersveiligheid in het dorpscentrum. “Voetpaden zijn er nauwelijks of in heel slechte toestand. Ouders met een kinderwagen of mensen met een rolstoel zijn bijna verplicht om het smalle fietspad naast de gevaarlijke Geraardsbergsesteenweg te gebruiken.”

    Parlementaire vraag

    Joris Nachtergaele (Vlaams volksvertegenwoordiger N-VA) vroeg aan de Vlaamse minister van mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) om op de drukke steenweg knipperlichten te plaatsen.

    “Samen met een bijkomende oversteekplaats ter hoogte van de Wildendries en het Schoolstraatje zou dit de schoolgaande kinderen beter moeten beschermen. Het antwoord van de Open VLD-minister was echter ontgoochelend.”

    N-VA gemeenteraadslid Karolien De Roose zal dit verder opvolgen in de gemeenteraad en bij de meerderheid aandringen op bijkomende investeringen.

    “De Ninovieters vragen al jaren een betere weginfrastructuur.”

    MLI

    De dorpskom van Aspelare is voor de N-VA Ninove een voorbeeld van een gebrek aan investeringen in een goede wegeninfrastructuur.

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons