N-VA Ninove wenst meer verkeersveiligheid in 2023

    24 december 2022

    NINOVE – Ter attentie van het stadsbestuur formuleert Jeroen Van Assche (bestuurslid N-VA Ninove) een aantal goede voornemens voor meer handhaving en sensibilisering in 2023.

    Handhaving is volgens Jeroen Van Assche een wezenlijk onderdeel in de reeks maatregelen voor meer verkeersveiligheid.

    Twee jaar na de invoering van fietsstraten in het stadscentrum is bijvoorbeeld nog geen enkele controle uitgevoerd op het naleven van de regelgeving. Dat blijkt uit het antwoord op een schriftelijke vraag van N-VA-gemeenteraadslid Karolien De Roose in november 2022. De dienst mobiliteit heeft geen onmiddellijk zicht op gegevens rond handhaving en er bestaat geen terugkoppeling met de politiediensten.

    Jeroen Van Assche: “Prioriteit op dit ogenblik is voor mij een betere handhaving in de schoolomgevingen voor zowel automobilisten als fietsers.”

    Controles

    De snelheidscontroles in de bebouwde kom (50 km/uur) gebeuren in Ninove meestal op vaste plaatsen en vaste tijdstippen. Vooral in de deelgemeenten bestaat een toenemende vraag naar meer controle op sluipwegen en gevaarlijke punten binnen de bebouwde kom. Uit de gegevens van de resultatenmeldingen kan men ook afleiden, dat geen enkele controle gebeurt in de schoolomgevingen en de zone 30 in het algemeen.

    Jeroen Van Assche: “Besteed meer aandacht aan snelheidscontroles, waar echt gevaar en overlast schuilen en niet in het behalen van de zogenaamde quota. Zo bereik je meer bewustwording en draagvlak.”

    Sensibilisering

    Sensibilisering is volgens de N-VA Ninove een belangrijk tweede luik voor meer verkeersveiligheid. Naast de succesvolle BOB-campagne van de Ninoofse politiediensten tijdens eindejaar, ligt nog heel wat werk op de plank rond bewustwording over de verkeersregels.

    Volgens de N-VA Ninove faalt het stadsbestuur hierin over de hele lijn. Dat leidt de partij af uit de antwoorden, die raadslid Karolien De Roose heeft ontvangen op haar schriftelijke vragen: de stad zal geen voorlichtingsbeleid opstarten in de nabije toekomst. Nochtans heerst bij de bevolking heel wat onduidelijkheid over de wetgeving en het gebruik van fietsstraten, suggestiestroken, oogcontact, fietsverlichting en de regelgeving voor het verkeer in een zone 30 in het bijzonder.

    Jeroen Van Assche: “Dagelijks vragen Ninovieters waar en hoe je als automobilist of fietser mag rijden in een fietsstraat of wat de bedoeling is van die fietssuggestiestroken. De kennisgeving daarrond kan dus beter.”

    Info: zie ook Tania De Jonge: “Verkeersveiligheid is een van de belangrijkste prioriteiten.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons