Oude Kaaibrug dan toch niet afgesloten tijdens werken

    02 maart 2021

    NINOVE – In tegenstelling tot wat we eerder meldden (en wat nog steeds op de nieuwssite van de stad staat) zal de Oude Kaaibrug van 3 tot en met 5 maart niet volledig zijn afgesloten. Er zal afwisselend verkeer mogelijk zijn.

    Sinds januari zijn de aandrijving, de mechanica en de besturing van de Oude Kaaibrug vernieuwd. Het houten wegdek en de voetpaden zijn verstevigd.

    Glasvezel

    Tijdens die renovatiewerken deed de Désiré de Bodtkaai dienst als werfzone. Daardoor moesten de kabelwerken later gebeuren.

    In opdracht van de Vlaamse Waterweg werkt de aannemer van woensdagochtend 3 maart tot en met vrijdagavond 5 maart aan de Désiré de Bodtkaai. Hij legt een kabel aan voor de voeding van het verkeerslicht. Tegelijk plaatst hij een wachtbuis, waarin later dit voorjaar een glasvezelkabel komt. Op die manier is de brug in de toekomst vanop afstand te bedienen.

    Later krijgt het staal van de brug nog een onderhoudsbeurt en zijn schilderwerken gepland.

    Toegankelijkheid

    Tijdens de werken is de Désiré De Bodtkaai gedeeltelijk afgesloten voor het verkeer. Er zal steeds één rijstrook toegankelijk zijn, waarlangs het verkeer afwisselend kan passeren.

    De Oude Kaaibrug blijft gewoon open voor het verkeer.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons