Oude Kaaibrug in april helemaal in duifgrijs

    29 maart 2024

    NINOVE – De Vlaamse Waterweg nv laat vanaf maandag 8 april het schilderwerk voltooien, dat in de herfst van vorig jaar was aangevat. Het brugdek krijgt nog een nieuwe slijtlaag.

    Eind vorig jaar zijn de leuningen, de zijkanten en de onderste delen van de vier torens al in de nieuwe kleur gezet. Nu de weersomstandigheden gunstiger zijn, kunnen de schilderwerken worden hervat. Vanaf 8 april volgen de bovenste delen van de torens en de twee zichtvlakken van de brug. Dit werk moet met een hoogtewerker gebeuren.

    De Oude Kaaibrug zal dus vanaf de tweede helft van april volledig in het duifgrijs (RAL 5014) zijn geschilderd. De Vlaamse Waterweg nv gaat met deze werken in op de vraag van de stad om het afgeschenen roze van de brug te vervangen.

    Naast de nieuwe verflaag wordt op het brugdek nog een nieuwe slijtlaag aangebracht. Hierdoor zal het wegdek minder glad zijn bij nat weer.

    Verkeer

    Voor de uitvoering van de beide werken zal de brug zijn afgesloten van 8 tot en met 19 april, met uitzondering van de dinsdagen; dan vindt de wekelijkse markt plaats.

    Tijdens de werken zal de bediening van de brug voor de scheepvaart eveneens beperkt zijn.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons