• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Politie waarschuwt: “Jullie brengen mensenlevens in gevaar”

  12 januari 2021

  NINOVE – De lokale politie stelde vast, dat in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 januari de verkeersborden op het kruispunt van de Brakelsesteenweg met de Tabakslaan waren aan de kant geschoven. Daardoor ontstond een zeer groot gevaar voor de andere weggebruikers, met een grote kans op een ongeval.

  Onbekenden hadden zowel het verkeersbord C1 ‘verboden richting voor iedere bestuurder’ als de dwarsliggers aan de kant geschoven.

  De kans op een ongeval was hierdoor enorm groot omdat nietsvermoedende bestuurders plots, tegen de richting een eenrichtingsstraat inrijden. De chauffeurs, die wel in de correcte richting rijden, verwachten niet meteen een tegenligger.

  Crimineel

  “Dergelijke criminele feiten zijn totaal uit den boze”, aldus de woordvoerster van de Ninoofse politie. “De wetgever heeft dit uitdrukkelijk verboden in art. 406 van het strafwetboek: kwaadwillige belemmering van het verkeer.”

  De politie van Ninove voert een onderzoek om de daders van de feiten van het afgelopen weekend te identificeren.

  “Personen, die het in hun hoofd zouden halen om dergelijke strafbare feiten te plegen, moeten goed weten dat hierop zware straffen staan en dat dit totaal onverantwoord is. Dit is geen overtreding maar een wanbedrijf. Niet de politierechtbank maar de correctionele rechtbank handelt dit af. Een veroordeling verschijnt automatisch op het strafregister, wat grote sociale implicaties kan hebben.”

  “Voor een goede gang van zaken: laat alle verkeersborden met rust en volg de aangegeven wegomleggingen.”

  Info: Art 406 strafwetboekzie ook “Politie controleert dagelijks tijdens wegenwerken Brakelsesteenweg”.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons