PVDA eist duidelijkheid over geschrapte bushaltes

    05 augustus 2021

    NINOVE – De lokale afdeling van de Partij van de Arbeid (PVDA) hield donderdagavond 05 augustus een korte actie aan een bushalte op de Halsesteenweg in Meerbeke. “Er verdwijnen 12 haltes in Ninove en de stad weigert vrij te geven welke dit zijn”, aldus Joachim De Maeseneer.

    Meer dan 3 maand na de eerste berichten over het verdwijnen van 12 haltes van De Lijn in Ninove, is het nog onduidelijk over welke het nu precies gaat.

    “Verschillende van onze leden deden een beroep op de openbaarheid van bestuur om de exacte locaties te achterhalen, maar vingen telkens bot. Het argument: de informatie was al gedeeld met de gemeenten, die deel uitmaken van de vervoerregio. De lijsten zullen we vermoedelijk pas in september via die weg kunnen opvragen, na de finale goedkeuring.”

    Bureaucratisch

    De Maeseneer noemt dit “een heel bureaucratischer taaltje, dan hetgeen enkele jaren geleden nog in het kiesprogramma van SAMEN stond. Toen heette het, dat de tijd voorbij was om louter te informeren over projecten, die al in kannen en kruiken zijn. In datzelfde programma lezen we, dat burgers van in het begin betrekken, één der krachtigste vormen van participatie is. Wij scharen ons daar geheel achter. Jammer, dat ze die principes niet in de praktijk brengen.”

    Besparingslogica

    Zijn partijgenoot Samuël Van Den Eeckhout treedt hem bij: “In tijden van corona- en klimaatcrises zou ieder weldenkend mens ervan uitgaan, dat men massaal op sterke openbare diensten inzet en die keuze fel zou verdedigen. Dat uitgerekend een schepen van Groen zich bij voorbaat gewonnen geeft, de busreizigers in het ongewisse laat en zo het eigen programma volledig verloochent, is een pijnlijk teken aan de wand. Het wordt compleet absurd wanneer hij bovendien deels meegaat in de besparingslogica door begrip op te brengen voor het schrappen van haltes, omdat er twee of driehonderd meter verder een andere ligt. We hebben op sociaal en ecologisch gebied geen vergoelijkingen maar veranderingen nodig.”

    De uitdagingen van vandaag vergen volgens hem doortastende maatregelen voor morgen.

    “De overstromingsellende van de afgelopen dagen maakt dat weer eens schrijnend duidelijk. Als PVDA Ninove ijveren we dan ook voor méér in plaats van minder openbaar vervoer. We zullen ons blijven engageren, zodat vlot verkeer, schone lucht, een stabiel klimaat en het recht op mobiliteit geen verre toekomstdroom maar een vanzelfsprekendheid wordt.”

    Info: lees ook ‘Wouter Vande Winkel (Samen) over sluiting bushaltes.’

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons