Wouter Vande Winkel (Samen) over sluiting bushaltes: “De impact blijft heel beperkt.”

    05 augustus 2021

    NINOVE – Schepen van mobiliteit Wouter Vande Winkel vindt de actie van de PVDA over de sluiting van bushaltes door De Lijn ”uiterst voorbarig en nogal gekleurd.” Volgens hem verandert er op het eind van de rit zo goed als niets.

    “Op verzoek van De Lijn hebben we de verschillende pistes, over welke haltes ter discussie lagen, inderdaad nog niet vrijgegeven”, aldus de schepen. “Dit was nog een denkoefening en geen beslist beleid. De beslissing wordt ook op regionaal niveau genomen op de vervoersregioraad. Onderhandelingen voer je nu eenmaal niet door de interne discussie in de pers te gooien.”

    Beperkt

    Sinds de eerste signalen over de mogelijke afschaffing van bushaltes had de stad een bijzonder constructief overleg met De Lijn. “De Lijn tekent de concrete voorstellen momenteel verder uit. Maar het ziet er naar uit dat de impact voor Ninove beperkt blijft.”

    Voor Meerbeke, waar de PVDA actie voerde, ligt bijvoorbeeld geen afschaffing meer op tafel. “Er is wel een verplaatsing van de halte richting Halle. Deze ligt nu voorbij het Hemelrijk aan de Eendenplas en schuift op richting de kerk. Dat is dus een verbetering voor de mensen die in het dorpscentrum wonen.”

    Afschaffing is volgens de schepen in veel gevallen ook zeer relatief.

    “In een aantal gevallen wordt de halte gewoon een paar honderd meter opgeschoven om een betere spreiding te bekomen of om beter aan te sluiten op de woonkernen. Op één locatie zitten we met een aansluiting van een gemeenteweg op een gewestweg met aparte haltes op de beide. Deze worden samengevoegd. Dus numeriek verdwijnen twee haltes; in de praktijk verandert er niets.”

    Info: lees ook ‘PVDA eist duidelijkheid over geschrapte bushaltes.’

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons