Renovatie Denderbrug langs de N28 in Ninove

    19 maart 2019

    NINOVE – Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is vanaf 18 maart tot eind november 2019 de Denderbrug langs de N28 aan het renoveren. De werken gebeuren in 2 fasen, zijn vrij ingrijpend en zullen voor verkeershinder zorgen.

    Een volledige renovatie is voorzien voor de bovenbouw:

    • asfaltverharding en waterdichting,
    • brugdekvoegen,
    • brugranden,
    • brugleuningen.

    Langs de onderzijde van de brug worden de nodige betonherstellingen uitgevoerd en komt er een beschermende coating.

    Twee fasen

    • Voor de zomer gebeurt de 1ste fase: de afsluiting en de renovatie van de brug langs de N28 richting Aalst (N45).
      Hierbij zal het verkeer langs de N28 via 2 doorsteken in de middenberm op de tak van de N28 richting Meerbeke (N8) komen.
    • Vanaf begin augustus 2019 volgt de 2de fase: het afsluiten en de renovatie van de brug langs de N28 richting Meerbeke (N8).
      Hierbij zal het verkeer langs de N28 via 2 doorsteken in de middenberm op de tak van de N28 richting Aalst (N45) komen.

    Voorafgaand aan deze werken laat AWV in de loop van de maand februari 2019 de doorsteken in de middenberm van de N28 aanleggen. De aannemer zal deze werken ’s nachts uitvoeren.

    Tijdens de renovatiewerken aan de Denderbrug is een wegomlegging in beide richtingen voorzien voor het fietsverkeer langs de N28 tussen de kruispunten N28/N8(Tramstatie) en N28/Nederwijk: via Fabrieksstraat – Désiré De Bodtkaai-Oude Kaai – Mallaertstraat – Nederwijk.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons