Schepen Vande Winkel (Samen) dient N-VA van antwoord

    29 december 2021

    NINOVE – De schepen voor leefmilieu, klimaat en mobiliteit is het niet eens met de kritiek van de N-VA op zijn ‘eigengereide aanpak’ om niet in te stappen in het deelsysteem voor elektrische wagens van Solva.

    “Blijkbaar wil de N-VA het voor zowel de belastingbetaler als de toekomstige gebruikers duurder maken”, begint de schepen zijn repliek. “Wij kochten voor € 16.000 twee elektrische wagens aan ter waarde van € 64.000, dankzij de subsidie, die we hebben binnengehaald. Als we de suggestie van de N-VA hadden gevolgd en via Solva hadden gewerkt, zou dit de belastingbetaler over een periode van 4 jaar € 50.000 hebben gekost. In dat systeem betaalde de stad immers een maandelijkse bijdrage.”

    Goedkoper

    Vande Winkel erkent, dat de aanstelling van een autodeler voor de twee wagens effectief later zal zijn, maar dat zal de gebruiker zeker ten goede komen.

    “Mijn verwachting is, dat de tarieven voor de Ninovieter door onze aanpak fors lager zullen liggen dan in het voorstel van de N-VA; wij brengen vanuit de stad zelf twee wagens in het systeem in. Bovendien vragen we aan de inschrijvers om naast de twee wagens van de stad zelf twee eigen wagens in te brengen. Ons systeem wordt dus niet alleen goedkoper. Wij bieden ook een ruimer en meer divers aanbod en een grotere flexibiliteit voor onze inwoners.”

    Info: lees ook ‘N-VA betreurt, dat Ninove nog altijd niet beschikt over deelwagens’.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons