N-VA betreurt, dat Ninove nog altijd niet beschikt over deelwagens

    29 december 2021

    NINOVE – Volgens de lokale afdeling van de N-VA zal je de elektrische deelwagens nog niet meteen in het Ninoofse stadsbeeld zien verschijnen, ondanks de belofte van de schepen voor mobiliteit.

    Die schepen, Wouter Vande Winkel (Samen), kondigde in het voorjaar van 2020 een actieplan aan. Hij had de ambitie om in het stadscentrum en de deelgemeentes op korte termijn deelwagens en -fietsen te voorzien.

    Eigen project

    Daarmee was ook duidelijk, dat het Ninoofse stadsbestuur niet in het autodelenproject van het intergemeentelijk samenwerkingsverband van Solva zou stappen.

    De N-VA Ninove en haar gemeenteraadslid Karolien De Roose hadden toen kritiek op deze aanpak. Ninove zou hierdoor veel later dan de omringende steden en gemeenten beschikken over een systeem van deelwagens.

    Schepen Vande Winkel wees die kritiek van de hand. Volgens hem zouden de deelwagens er zijn in januari 2022. Door zijn aanpak zouden de aangekochte elektrische wagens ook volledig gesubsidieerd en dus ‘gratis’ zijn.

    2022

    Karolien De Roose vroeg hem schriftelijk om een recente stand van zaken.

    “Uit het antwoord blijkt, dat de aangekochte elektrische wagens slechts voor 75 % zijn gesubsidieerd. In tegenstelling tot de verklaringen van schepen Vande Winkel zijn ze dus niet ‘gratis’. Er is ook nog geen openbare aanbesteding uitgeschreven. Het is dus allerminst zeker, dat het project rond is begin 2022.”

    Voor N-VA –bestuurslid Steven Vanden Berghe is dit dossier “een typisch symbool van de aankondigingspolitiek van de Ninoofse meerderheid. Door het getreuzel van de meerderheid en de bevoegde schepen Vande Winkel is Ninove de grootste stad in Oost-Vlaanderen zonder deelwagens.”

    Hij vraagt dat dit project absolute prioriteit krijgt. “Wat kan in al onze buurgemeenten en steden en in de overgrote meerderheid van steden en gemeenten in Vlaanderen, zou eigenlijk ook moeten kunnen in een centrumstad zoals Ninove”.

    Info: lees ook ‘Schepen Vande Winkel (Samen) dient N-VA van antwoord’.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons