Spoorvorming is oorzaak van slechte werking verkeerslichten aan druk kruispunt ‘Refresco’ op N28

    20 november 2019

    NINOVE – De spoorvorming in het wegdek is de oorzaak van de slechte werking van de detectoren, die de voorsorteerpijlen aansturen. Het Agenschap Wegen en Verkeer (AWV) zal dit probleem voorlopig oplossen met een bijkomende detector.

    Aan het kruispunt ‘Refresco’ op de Koning Boudewijnlaan (N28) zijn afslagstroken voorzien met aparte pijlverkeerslichten. Op die manier kan het verkeer veilig links afslaan.

    De laatste tijd gebeurt het vaak dat vanuit de richting kruispunt Den Doorn de lichtpijlen voor het industrieterrein Nederwijk-Oost niet veranderen als er auto’s en vrachtwagens staan te wachten. Het licht blijft rood, met files en gevaarlijke toestanden tot gevolg.

    Dat probleem meldden wij maandag 18 november op Ninofmedia. We vroegen nadien het AWV, de wegbeheerder, om uitleg. Sylvie Syryn (communicatieverantwoordelijke): ”Het probleem is bij ons gekend. Die lichtenregeling van de pijl wordt onder andere aangestuurd door een detector in het wegdek. Op die plek is er heel wat spoorvorming; hierdoor werkt de detector niet goed.”

    De oplossing ligt in de herstelling van het wegdek. “In afwachting daarvan zullen we een optische detector installeren, zodat de lichtenregeling daar wel terug optimaal verloopt.”

    Dat de stad Ninove dit probleem al verschillende keren aankaartte, zoals ons was gemeld, is bij het AWV niet bekend. “We zullen met de stad bekijken op welke manier dat dan zou gebeurd zijn, want we kunnen deze vraag van de stad niet terugvinden.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons