Technische dienst ruimde voetpad Eichemstraat

    23 januari 2022

    APPELTERRE-EICHEM – Het voetpad langs de Eichemstraat ligt er eindelijk begaanbaar bij. Dat het zo lang duurde, was volgens de verantwoordelijke schepen Marc Torrekens (Open VLD) te wijten aan diverse oorzaken.

    Tijdens die gemeenteraad van 22 november 2021 had Karolien De Roose (N-VA) al gevraagd om het overwoekerde voetpad in de Eichemstraat te maaien. De mensen moesten daar op straat stappen en het drukke omleidingsverkeer trotseren. Vorige week bleek nog niets veranderd, ondanks de formele belofte om het aan te pakken.

    Opgekuist

    “Donderdag 20 januari hebben onze mensen van de technische dienst het voetpad vrijgemaakt”, zegde ons schepen Torrekens. “Ze hebben ook de bermen langs de Aardeweg aangevuld, waar de asverschuivingen waren weggenomen.”

    Waarom het zolang duurde om het voetpad begaanbaar te maken, had blijkbaar te maken met het aanliggend perceel.

    “Tijdens het bewerken van die akker was nogal wat grond op het voetpad terecht gekomen en niet opgeruimd. We hebben eerst de landbouwer in kwestie daarop aangesproken, maar er gebeurde niets. Omwille van de hoogdringendheid hebben onze mensen de klus dan geklaard. Ze hebben uiteindelijk de grond over de breedte van anderhalve dal moeten weggraven.”

    Problemen

    Blijkbaar is dat een vaak voorkomend probleem.

    “Op veel plekken is er een wildgroei van hagen, struiken, bomen. Eigenlijk zijn de eigenaars daarvoor verantwoordelijk, maar het zijn wij die daarover vragen en klachten krijgen, zeker als voertuigen daardoor beschadigd geraken. Dat levert onze mensen extra werk op, bovenop het reguliere onderhoud.”

    Is het verhalen van de kosten op de eigenaars dan een oplossing?

    “We zouden inderdaad korter op de bal moeten spelen en het hele grondgebied in kaart brengen. Maar het is niet altijd eenvoudig om uit te maken of bijvoorbeeld deze of gene berm privébezit is of stadsgrond. En zoals gezegd, het komt bovenop ons gewoon werk, dat al bijzonder moeilijk verloopt door zieke medewerkers en wisselstukken voor onze voertuigen en werktuigen, die maar niet tijdig geleverd geraken.”

    Maar voor de bewoners van de Eichemstraat is het probleem alvast opgelost.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons