Vernieuwing handelskern begint met nutswerken

    23 september 2023

    NINOVE – Fluvius start dinsdag 2 oktober in de binnenstad met de nutswerken ter voorbereiding van de vernieuwing van de handelskern in 2024.

    Die handelskern beslaat de zone van het Oudstrijdersplein tot aan de Lavendelstraat en de Biezen- en de Kaardeloodstraat.

    Stadskern versterken

    Met de vernieuwing ervan wil de stad een aantrekkelijke winkelomgeving creëren met groene ruimtes en een verbeterde infrastructuur voor voetgangers en fietsers.

    Dit is een onderdeel van de visie om de stadskern te versterken en te vernieuwen. Het stadscentrum moet er veel aantrekkelijker door worden. Het is het logische vervolg op de recent aangelegde Beversteeg. Bereikbaarheid, toegankelijkheid, beleving, een efficiënt parkeerbeleid, duurzaamheid, groen en sfeer zijn de kernbegrippen om de lokale handel en horeca te stimuleren.

    Fasering

    • Oktober 2023: nutswerken door Fluvius.
      – Van 2 tot en met 13 oktober zijn het Oudstrijdersplein en de Beverstraat tussen 9 en 18 uur afgesloten voor alle verkeer.
      – Er zijn wegomleggingen voorzien.
      – De handelaars in de werfzone worden rechtstreeks op de hoogte gehouden.
    • December 2023: einde van de nutswerken.
      – In de eindfase worden vooral de gevelarmaturen geplaatst en vernieuwd.
      – De voetpaden zijn niet meer opgebroken.
    • Februari 2024: na carnaval start de eigenlijke heraanleg.
    • Het einde van de werken is voorzien voor de zomer van 2024.
    • Afhankelijk van de weersomstandigheden kan deze timing wel nog schuiven; raadpleeg daarvoor ‘Handelskernvernieuwing’.

    Abdijplein

    Gelijktijdig start op 2 oktober de aanleg van het vernieuwde Abdijplein aan de OLV Hemelvaartkerk. De dienst mobiliteit stemt beide projecten op elkaar af voor het afleveren van signalisatievergunningen, het instellen van parkeerverbod en het bepalen van omleidingen.

    Schepen voor openbare werken Wouter Vande Winkel (Samen) is heel tevreden, dat de spade voor de beide werken binnenkort de grond in gaat. “Onze binnenstad zal er volgend jaar helemaal anders uitzien. Met de handelskern mikken we op een aangename winkelomgeving, terwijl het plein aan de Abdijkerk een prachtige verblijfsruimte wordt, waar het historisch erfgoed maximaal tot zijn recht komt. Het centrum een nieuwe look en feel geven, daar gaat het om.”

    Info: ‘Handelskernvernieuwing’ lees ook ‘Werken heraanleg Abdijplein starten op 2 oktober‘.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons