Volledige heraanleg Krepelstraat gepland tegen 2023

    01 oktober 2020

    DENDERWINDEKE – Als het tijdspad klopt, krijgt de Krepelstraat nieuwe riolering en voet- en fietspaden. Tegelijk wil het stadsbestuur de erosie en de wateroverlast in de omgeving aanpakken.

    De Krepelstraat is een druk gebruikte (sluip)verkeersweg tussen Ninove en Geraardsbergen. Het stadsbestuur wil de riolering vernieuwen, in samenwerking met Aquafin en rioolbeheerder Riopact. Daarop aansluitend krijgt deze straat een complete herinrichting met ook voet- en fietspaden.

    Plannen

    Het is niet de eerste keer, dat plannen over de heraanleg van de Krepelstraat het licht zien. Schepen voor openbare werken Wouter Vande Winkel (Samen) heeft er goede hoop op, dat de vooropgestelde timing wordt gehaald met de realisatie in 2022-2023.

    De inwoners van de Krepelstraat ontvingen alvast een infobrief van de stad met toelichting bij de uitwerking van het dossier.
    In de loop van 2021 zal het ontwerp voldoende verfijnd zijn om de vergunning te kunnen aanvragen. De betrokken partners hopen de werken te starten in 2022 en het jaar nadien te voltooien.

    Momenteel zijn de noodzakelijke proeven gestart inzake infiltratie en grondwater om de plannen verder uit te werken.

    Erosiedossier

    “De financiering van het project is rond en daarmee is de belangrijkste klip genomen”, aldus de schepen. “Verder zijn geen zware onteigeningen nodig. We zijn eigenaar van landbouwpercelen, die nuttig kunnen zijn voor de noodzakelijke buffercapaciteit van dit project.”

    Parallel met het rioleringsdossier maakt de stad werk van een erosiedossier.

    “Stortbuien zorgden herhaaldelijk voor wateroverlast in een aantal huizen. We konden al enkele voorlopige maatregelen treffen. Een uitgewerkt erosiedossier moet dat probleem definitief oplossen. We proberen om, parallel met de realisatie van het bufferbekken voor de rioleringswerken, in één beweging ook het erosiedossier in te plannen.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons