Voorrangsregeling aan wegversmallingen op Aardeweg

    05 maart 2021

    OUTER – De gemeenteraad stemde op 01 maart in met de definitieve invoering van een voorrangsregeling ter hoogte van de 3 wegversmallingen op de Aardeweg. Het verkeer vanuit de richting Appelterre-Eichem krijgt voorrang. Al is enige flexibiliteit voorlopig nog mogelijk.

    “We voeren hier de voorrangsregeling in zoals deze ook al bestaat in de Krepelstraat en het Hemelrijk”, gaf schepen van mobiliteit Wouter Vande Winkel (Samen) nog als bijkomende uitleg. Op die manier zit er uniformiteit in de regeling op het Ninoofs grondgebied.

    Karolien De Roose (N-VA) juichte die maatregel toe, aangezien haar partij deze had voorgesteld.

    Onderbreken

    In de definitieve uitwerking, zal het verkeer vanuit de richting Appelterre-Eichem voorrang hebben ter hoogte van de wegversmallingen.

    Dirk Verdoodt (Forza Ninove) voorzag problemen: “Onderbreek die voorrangsregeling halverwege. Als de werken op de Brakelsesteenweg hervatten, zal het daar terug vol lopen en is er geen doorkomen aan als je vanuit de richting Ninove rijdt.”

    De schepen had oren naar die vraag: “We zullen dat zeker bekijken. De praktijk zal het uitwijzen. Tijdens de eerste fase van de werken hadden we wekelijks overleg. We zullen dat ook op de voet volgen en eventueel de voorrang onderbreken of zelfs omkeren.”

    Verdoodt vroeg hem om niet zolang te wachten: “Onderbreek die voorrang nu, dan zijn de mensen het gewoon wanneer de wegenwerken hervatten. Ga de situatie daar eens bekijken.”

    “Ik zal dat doorgeven aan de politie”, besloot Vande Winkel. “Maar dit voorstel gaat over de definitieve situatie. Tot zolang kunnen we flexibel aanpassen.”

    De gemeenteraad aanvaardde de regeling met 20 stemmen voor en 13 tegen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons