Voorrangsregeling voor wegversmallingen op Aardeweg

    19 oktober 2020

    OUTER – Binnenkort regelen voorrangsborden aan de wegversmallingen met asverschuivingen de voorrang op de Aardeweg. Het Ninoofs stadsbestuur gaat daarmee in op het voorstel van Karolien De Roose (N-VA).

    Op de Aardeweg in Outer mag je maximaal 50 km/uur rijden. Al lijkt dat voor sommigen eerder de minimumsnelheid aan te duiden. Daarom zijn wegversmallingen aangebracht.

    In principe kun je rekenen op de hoffelijkheid van de weggebruikers om bij het naderen van deze asverschuivingen al of niet voorrang te geven. Dat is immers niet meteen duidelijk en kan aanleiding geven tot gevaarlijke verkeerssituaties, in uitzonderlijke gevallen zelfs tot verkeersagressie.

    Borden

    De voorrangsborden B21 of B19 zijn bijvoorbeeld wel geplaatst op het Hemelrijk (Meerbeke) en de Krepelstraat (Denderwindeke). Het is dus vreemd, dat deze niet stonden op de Aardeweg.

    De kwestie zal binnenkort zijn opgelost. Door middel van verkeersborden zullen bestuurders op de Aardeweg vanuit de richting Appelterre-Eichem voorrang krijgen op diegene, die vanuit de tegenovergestelde rijrichting komen.

    De regeling zal gelden na goedkeuring op de gemeenteraad.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons