Wegen- en rioleringswerken gestart in Ninovestraat

    06 juni 2023

    HAALTERT – De aannemer is maandag 5 juni gestart met de volledige heraanleg van de Ninovestraat, inclusief de voet- en fietspaden. De werken duren tot 15 maart 2024.

    Er komen een volledig gescheiden rioleringsstelsel, een nieuw wegdek in asfalt en vernieuwde voet- en fietspaden. Een bufferbekken naast de Molenbeek moet het water opvangen en tijdelijk kunnen stockeren bij overvloedige regen.

    De werken starten ter hoogte van de Molenbeek richting de rotonde, die zo lang mogelijk zal open blijven. De Ninovestraat is tijdens de werken volledig afgesloten voor het doorgaand verkeer: vanaf 5 juni 2023 t.e.m. 15 maart 2024. Buiten de werkuren zullen de bewoners langs de beide kanten wel hun woning kunnen bereiken, maar niet ter hoogte van de bouwput.

    Wegomleggingen

    • In de beide richtingen geldt een wegomlegging via de Diepeweg, de Stationsstraat (N460), de Geraardsbergsesteenweg (N460), de N45, de Eigenstraat, Koekelberg, Vondelen en Anderenbroek.
    • Voor fietsers is een omleiding voorzien vanaf het kruispunt van de Ninovestraat-Zwarthaar-Lippensbekweg (aan school De Zilverberk) via Zwarthaar, Eiland, Koemeersstraat en Kivietstraat richting Anderenbroek.
    • De rotonde aan de Diepeweg blijft zo lang mogelijk toegankelijk. Tot dan kunnen fietsers, die vanaf de Charlotteweg of de Binnenstraat komen, ook de omleiding langs de Ninovestraat, de Diepeweg, Eiland, de Koemeersstraat, de Kievietstraat en Anderenbroek volgen.
    • De Lijn schrapt tijdelijk enkele haltes tijdens de werken.

    De heraanleg van de Ninovestraat verloopt in 6 fasen en moet tegen maart 2024 zijn afgerond.

    Info: heraanleg Ninovestraat.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons