Kruispunt ‘Passage’ afgesloten voor asfalteringswerken vanaf woensdag 20/03

    19 maart 2019

    NINOVE – De wegen- en rioleringswerken in de Dreefstraat-Weggevoerdenstraat zijn bijna afgerond. Om de Dreefstraat en een deel van de Weggevoerdenstraat van een asfaltlaag te voorzien, zijn beide straten van woensdag 20 maart tot en met vrijdag 22 maart afgesloten.

    Die afsluiting geldt vanaf het kruispunt Dreefstraat/Pamelstraat (dat berijdbaar blijft) tot aan het kruispunt Weggevoerdenstraat/Fernand Tavernestraat. Ook het kruispunt Dreefstraat/Weggevoerdenstraat/Stationsstraat (kruispunt ‘Passage’) kan je dus niet oprijden.

    Het verkeer kan het stadscentrum bereiken via Preulegem, Nederwijk, Mallaardstraat, Centrumlaan en Brusselstraat.

    Voetgangers hebben wel doorgang. De ingang van de school in de Dreefstraat kan je dus te voet bereiken.

    Fietsers en voetgangers

    Vanaf zaterdag 23 maart zijn de Dreefstraat en het kruispunt ‘Passage’ opnieuw open voor alle verkeer. De spoorwegovergang en de Weggevoerdenstraat (tussen spoorweg en kruispunt ‘Passage’) zullen opnieuw berijdbaar zijn vanaf 1 april om 8 uur ’s ochtends.

    Schepen van openbare werken en mobiliteit Wouter Vande Winkel (Samen) is tevreden met het resultaat. Het was onder zijn voorganger Henri Evenepoel (Open VLD) dat dit omvangrijke vernieuwingsproject in het centrum van de stad is opgestart.

    “Het ging om een investering van meer dan 2 miljoen euro”, aldus Vande Winkel. “Daarmee hebben we toch een uiterst belangrijk stuk van onze stad vernieuwd en gemoderniseerd. De aansluiting van het Clement Behnplein op de Graanmarkt, het Clement Behnplein zelf en de schoolomgeving van het Atheneum kregen een inrichting die minder focust op autoverkeer en de fietser en voetganger meer in beeld brengt.”

    GNE

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons