Zandbergenbrug afgesloten voor vernieuwingswerken

    14 februari 2023

    ZANDEBERGEN – In opdracht van de Vlaamse Waterweg nv is een aannemer maandag 13 februari begonnen met werken aan de Zandbergbrug. Deze zullen duren tot en met vrijdag 17 maart.

    De brug is afgesloten omwille van de ingrijpende werken, waarbij de brug volledig wordt vernieuwd en geautomatiseerd.

    Werken

    Deze werken omvatten:

    • de hydraulica en de elektromechanische sturing vernieuwen, waardoor de bediening van de brug momenteel niet meer mogelijk is;
    • het wegdek opbreken ter hoogte van de Jan De Coomanstraat en het Zandbergenplein;
    • de wegsignalisatie en de slagbomen bijplaatsen.

    Voor deze werken zal een grote kraan het volledige wegdek tijdens een groot deel van de werkperiode in beslag nemen.

    Verkeer

    • Er is geen doorgang voor het gemotoriseerd verkeer.
      De wegomlegging loopt via Peperstraat, Lestpolder, Grimmingeplein, Rijtestraat, Klakvijverstraat, Onkerzelestraat, Kampstraat, Kerkborre, Moenebroekstraat, N460 Aalstsesteenweg, Hollestraat, Heirweg, Bullegem, Beekstraat, Jan De Coomanstraat en omgekeerd.
    • De aannemer gaat na of de werken gefaseerd kunnen verlopen,  zodat voetgangers en fietsers wel kunnen passeren. Een tijdelijke overspanning over de Dender is niet haalbaar omwille van de beperkte ruimte om dergelijke constructie te plaatsen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons