Vlaamse financiële steun voor Ninoofs vaccinatiecentrum

    24 januari 2021

    NINOVE – De Vlaamse regering maakt € 376.200 vrij voor de infrastructuur en de uitbating van het vaccinatiecentrum aan de Bevrijdingslaan.

    “De Vlaamse Regering gaf meer informatie over de financiering van de Vlaamse vaccinatiecentra”, aldus burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) op haar FP-pagina.

    “In totaal wordt bijna € 65 miljoen vrijgemaakt voor de infrastructuur en de logistieke uitbating van de vaccinatiecentra. Er is rekening gehouden met het aantal inwoners, dat het vaccinatiecentrum zal bedienen. Daarnaast voorziet de Vlaamse regering meer dan € 130 miljoen voor het medische luik van de vaccinaties in alle Vlaamse woonzorgcentra, ziekenhuizen en vaccinatiecentra.”

    Geld

    Voor het vaccinatiecentrum van Ninove aan de Bevrijdingslaan levert dat het totaalbedrag op van € 376.200: € 135.400 voor februari-maart, € 120.400 voor april-mei en nog eens hetzelfde bedrag voor juni-juli.

    Haar partijgenoot Stijn Vander Elst gaf verduidelijking bij de bestemming van dat geld.

    “Met deze middelen kunnen de lokale besturen hun uitgaven compenseren voor de huur, energie en andere nutsvoorzieningen, onderhoud, poetsen, catering, administratieve krachten voor het lokale callcenter, het onthaal, de manager van het vaccinatiecentrum, stewards, bewaking, enz.”

    Voor de vaccinatieteams zelf, dus al het medische personeel, komt eveneens een financiering. “Ook daarover zijn al afspraken gemaakt binnen de Vlaamse regering en volgt snel meer informatie.”

    Bedrijfsklaar

    Verschillende personen, diensten en organisaties zijn betrokken bij het bedrijfsklaar maken van het vaccinatiecentrum. De burgemeester is optimistisch: “Ninove is er klaar voor.”

    Als de Big Pharma-bedrijven tijdig en voldoende willen/kunnen leveren, kan de grootschalige vaccinatiecampagne starten.

    Op 24 januari zijn in Ninove van alle +18-jarigen 701 inwoners (2,23 %) gevaccineerd met een eerste dosis. Van de groep 65+ kregen er 453 (5,57 %) een eerste dosis.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons