Voortaan 125 kg gratis recycleerbaar afval voor elk gezin

    16 december 2021

    REGIO – In de recyclageparken van de Intercommunale Land van Aalst (ILvA) veranderen een aantal zaken vanaf 01 januari 2022.

    Elk gezin mag in 2022 jaarlijks 125 kg recycleerbaar afval gratis naar het recyclagepark brengen. Dat is 25 kg meer ten opzichte van de vorige jaren. Hiermee wil de ILvA de inwoners aanmoedigen om het recyclagepark zoveel mogelijk te gebruiken. Door goed te sorteren verkleint de afvalberg.

    Vanaf 1 januari 2022 kan je op alle recyclageparken terecht met voertuigen, met een maximale lengte van 9,5 m en een maximale wielbasis van 7,5 m. Zo zijn langere voertuigen welkom, zonder risico op schade aan de infrastructuur.

    Asbest

    Voor het hechtgebonden asbest moet je vanaf 2022 geen afspraak meer maken.

    Dat soort afval breng je wel nog steeds verpakt. De inleveringsmomenten zijn beperkt tot dinsdag en donderdag tussen 16 uur en 19 uur op de recyclageparken, die dan zijn geopend. Je kunt het hechtgebonden asbest daar op een veilige en gecontroleerde manier binnenbrengen.

    Matrassen

    Oude matrassen mag je vanaf januari 2022 in een afzonderlijke container op het recyclagepark afleveren. Een verwerker ontmantelt ze om er zoveel mogelijk materialen uit te recycleren. De matrassen moeten wel droog zijn en niet beschimmeld. Je mag ze ook niet in stukken snijden.

    Matrassen vallen als recycleerbaar afval binnen de 125 kg, die je jaarlijks mag brengen.

    Om plaats te maken voor de container voor matrassen, moet je op het recyclagepark gekleurd en wit glas niet langer apart sorteren. Alle hol glas mag in 1 container.

    Tevreden

    Bart Van den Neste (voorzitter ILvA) is tevreden met deze maatregelen: “We willen onze inwoners zo goed mogelijk de weg laten vinden naar het recyclagepark. Want daar kan je met bijna alles terecht, waarna het naar de juiste verwerker wordt gebracht. Zo zorgen we er voor, dat alsmaar minder afval moet worden verbrand en kunnen we van het recycleerbare afval nieuwe grondstoffen maken. Elke kilogram telt daarin mee.”

    Sluiting feestdagen

    • Op de volgende dagen zijn alle recyclageparken van de ILvA gesloten:
      – vrijdag 24 december 2021,
      – zaterdag 25 december 2021,
      – vrijdag 31 december 2021,
      – zaterdag 01 januari 2022.
    • Op kerst- en oudejaarsavond sluiten de kantoren om 15 uur De andere dagen zijn ze open volgens de normale openingsuren.

    Info: ILvA.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons