Vraag tijdig jouw reisdocumenten aan

    04 mei 2022

    NINOVE – Als je binnenkort op reis gaat, controleer je best op ruim voorhand welke reisdocumenten je nodig hebt. Vraag deze tijdig aan bij de stadsdiensten.

    Voor een aantal landen volstaat een geldige identiteitskaart of een geldige Kids-ID. Andere landen eisen een geldig paspoort, eventueel met visum.

    Kids-ID

    • Kinderen, jonger dan 12, hebben een Kids-ID nodig voor een buitenlandse vakantie. Een Kids-ID kost € 11,50 en vraag je samen met je kind aan bij de dienst burgerzaken.
    • Breng één recente pasfoto en eventueel de oude Kids-ID mee. Na ongeveer 3 weken krijg je je PIN- en PUK-code toegestuurd, waarmee je je kaart kan afhalen.

    Reistoelating

    • Kinderen jonger dan 18, die alleen of niet met de ouders reizen, moeten een reistoelating bij zich hebben, ondertekend door één van de ouders. De persoon, die het ouderlijk gezag uitoefent, geeft de toestemming.
    • Deze reistoelating kan je via het thuisloket onmiddellijk downloaden. Als je dit niet kunt, moet je persoonlijk langskomen bij de dienst burgerzaken. Breng zeker je identiteitskaart mee.

    Paspoort

    • Een paspoort kost € 70 voor een volwassene en € 40 voor een kind. Je vraagt dit persoonlijk aan bij de dienst burgerzaken.
    • Breng één recente pasfoto en je identiteitskaart mee. Na ongeveer 10 werkdagen krijg je een sms of e-mail om je paspoort af te halen.

    Plannen

    Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD): “Heel wat mensen kijken uit naar de langverwachte vakantie. Het is ontzettend belangrijk om na te gaan of je reispas in orde is en of je identiteitskaart nog geldig is. We raden aan om zeker na te gaan welke verplichtingen andere landen opleggen in verband met de identiteitsdocumenten. Op die manier kom je niet voor verrassingen te staan vóór je verlof.”

    Info: overzicht vereiste reisdocumenten per landafspraak dienst burgerzaken of 054-50 50 50.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons