Wegenis bedrijventerrein Doorn Noord krijgt stilaan vorm

    05 juli 2020
    Aanleg rotonde op nieuw bedrijventerrein

    NINOVE – De werkzaamheden op het toekomstige bedrijventerrein langs de Aalstersesteenweg en de Expresweg zijn al enige tijd aan de gang. Doordat dit vooral om grondwerken ging, was er aanvankelijk weinig vooruitgang zichtbaar. Maar daar is nu verandering in gekomen.

    Inmiddels zijn de rioleringen aangelegd, samen met de grachten rondom het terrein. Terwijl de archeologen bezig zijn aan de laatste opgravingen gaan de werken aan een stevig tempo verder.

    Rondom de site zijn de boordstenen aangebracht. Dat is ook het geval voor de fietspaden, die doorheen het volledige bedrijventerrein zullen lopen. Ook de ‘blusvijvers’ zijn gerealiseerd.

    De aannemer is momenteel bezig met de rotonde aan het begin van het terrein. Ook de aanleg van de wegenis in beton schiet aardig op. Daardoor wordt de vorm van het terrein stilaan zichtbaar.

    Deze week zijn ook de werkzaamheden gestart voor de nieuwe verbindingsweg tussen de Aalstersesteenweg en de Okegembaan. Deze moet de doorgang ter hoogte van kruispunt Den Doorn vervangen. Die zal afgesloten worden om minder kruisend verkeer te hebben ter hoogte van dit drukke kruispunt. De verkeersafwikkeling voor het verkeer vanaf Okegem, zal daardoor veiliger verlopen.

    Ter hoogte van het bedrijventerrein ontstaat dan een nieuw kruispunt met verkeerslichten.

    Volgens schepen van lokale economie Alain Triest (Open VLD) zitten de werken op schema. Er is zelfs een lichte voorsprong op de planning.

    Momenteel zijn op Doorn Noord nog een drietal loten beschikbaar. De andere percelen zijn ingevuld door nieuwe en enkele herlocalisaties van bestaande bedrijven.

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons