• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Welkom in het Polderpark van Ferdinand

  08 augustus 2020

  NINOVE – Tien jaar terug was een perceel langs de Polderstraat een stort. Ferdinand vormde het om tot het Polderpark. Tot zijn genoegen en dat van de buurt en de vele passanten.

  We gingen langs bij de 76-jarige Ferdinand Vereecken in zijn Polderpark langs de Polderbaan. “Ik kon dat stort hier indertijd niet aanzien. Met de eigenaar heb ik dan een afspraak gemaakt om het perceel te onderhouden. En op tien jaar tijd heb ik dit hier gerealiseerd.”

  Hij troont ons langs zijn tuinhuisje, de vijver met eenden en schildpadden, de kippen, de moestuin en de vele bloemen en planten. Ondertussen vertelt hij honderduit over de groei, het ontstaan van de naam Polderpark en de herkomst van de uilen, het organisch mengsel van compost en kippenmest, de winterbedden, de weldaden van onkruidwerend worteldoek en de wondere eigenschappen van aloë vera.

  Dag per dag

  “Ik krijg heel veel positieve reacties uit de hele buurt; behalve van diegene, die hier zijn afval niet meer kwijt kan. Ook de vele passanten blijven dikwijls staan om een praatje te maken of een foto te nemen.”

  Als gepensioneerd heeft Ferdinand tijd zat om het Polderpark te onderhouden.

  Zijn toekomstplannen? “Ik denk dat ik dit gemakkelijk tot mijn 80ste kan blijven doen. En daarna zien we wel. Op een bepaalde leeftijd is het dag per dag en tel je niet meer in jaren.”

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons