Welkom Maxine!

    07 January 2023

    NINOVE – Maxine Gabriels, de kersverse dochter van Tom en Samantha, is de 40.000ste inwoner van Ninove. Voor het stadsbestuur een gelegenheid om dit unieke moment te vieren.

    Het stond in de sterren geschreven, dat Ninove ooit de kaap van 40.000 inwoners zou ronden. Al had niemand dat zo snel verwacht, gelet op de prognoses.

    Alvast één verhaal kan de stad nu toevoegen aan dat van andere geportretteerde Ninovieters in haar promotiecampagne ’40.000 verhalen, 40.000 Ninovieters’: dat van Maxine Gabriels. Het dochtertje van Tom en Samantha is officieel de 40.000ste inwoner van Ninove.

    Verrassing

    Om dat in de belangstelling te plaatsen, was een feestelijk moment voorzien, vrijdag 6 januari in de stemmige trouwzaal van het Oud Stadhuis. Niet alleen het schepencollege, de voorzitter van de gemeenteraad en de plaatselijke verslaggevers waren aanwezig. In haar kielzog voerde burgemeester Tania De Jonge ook droogkomiek Luc Haekens en een cameraploeg mee. Het resultaat zien we ooit wel op teevee verschijnen.

    De ouders, broer en zus van Maxine kregen geschenken overhandigd. Zelf bleef ze rustig bij dit alles, sjokkend aan haar tutter. Haar ouders waren vorig jaar aangenaam verrast toen bleek, dat Samantha in verwachting was en een derde kindje in het gezin zou worden geboren. “Maar kinderen zijn wel het meest speciale dat je kan overkomen”, aldus papa Tom.

    Hartelijk

    Dat het gezin vanuit Brussel naar Ninove is verhuisd, is niet toevallig.

    “We hebben vrienden hier en kwamen hier heel vaak”, vertelt Tom, Gentenaar van origine. “Het viel ons steeds op hoe aangenaam en hartelijk de stad wel is. We hebben dus besloten om hier te komen wonen. Ook omdat ik heel graag heb, dat onze kinderen op Nederlandstalig grondgebied zouden opgroeien. Het was voor ons het perfecte plekje. En die viering als 40.000ste inwoner, daarover zijn we zeer verheugd; de kers op de taart.”

    Groei

    Burgemeester De Jonge was evenzeer blij met de geboorte van Maxine en met het warme gezin waarin ze mag opgroeien. Voor haar is dit trouwens een aanwijzing, dat Ninove nog een groeipotentieel heeft. Al gelden ook hier limieten op het vlak van woningen en bevolkingsdichtheid. En natuurlijk hoopt ze, dat Ninove bij de hertekening van de middelen voor steden en gemeenten, er beter zal uitkomen.

    Ooit zal Maxine dit historische beeldverslag onder ogen krijgen en de woorden van Luc Haekens horen: “Deze dag ga je nooit meer vergeten.” We wensen het Maxine, haar broer en zus en haar ouders van harte toe.

    Info: Ninove in cijfers.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons