Werfnieuws uit de wijk Eversem

    31 maart 2023

    OKEGEM – De sociale huisvestingsmaatschappij (SHM) Ninove Welzijn plant in de wijk Eversem 49 nieuwe wooneenheden. Deze komen in de plaats van de 28 te slopen panden.

    Het gaat over de leegstaande woningen, waarvan er in fase 1 al 17 zijn gesloopt.

    De stedenbouwkundige vergunning is op dit moment nog in onderzoek. Zodra de stad Ninove haar goedkeuring geeft, start de procedure voor het aanstellen van een aannemer voor de bouwwerken.

    Ook fase 1 van de totaalrenovatie is volop bezig met de omschakeling van de 48 woningen naar duurzame en energiezuinige woonentiteiten.

    Sloop

    De aanbesteding voor de sloopwerken kende enige vertraging. De aannemer, die tweede eindigde, besliste om juridische stappen te zetten. Uiteindelijk heeft Ninove Welzijn opnieuw aanbesteed om nog een jaar wachttijd of langer te vermijden.

    De opdracht is in oktober 2022 gegund aan Afbraakwerken Van Kempen. Deze is gestart met de afbraak van woningen in de professor Van Vaerenberghstraat. Het einde van die afbraak (fase 1) is voorzien op 11 april 2023.

    Nieuwbouw

    Voor de nieuwbouw hoopt Ninove Welzijn midden mei 2023 op de omgevingsvergunning, zodat de aanbesteding daarop snel kan gebeuren. De werken zouden starten na de zomer van 2023.

    De 49 wooneenheden zijn als volgt ingedeeld.

    • 6 woningen met 3 slaapkamers voor maximaal 4 personen.
    • 7 woningen met 3 slaapkamers voor maximaal 5 personen.
    • 12 woningen met 4 slaapkamers voor maximaal 6 personen.
    • 15 appartementen met 1 slaapkamer voor maximaal 2 personen. 6 ervan zijn aangepast aan rolstoelgebruikers.
    • 6 appartementen met 2 slaapkamers voor maximaal 3 personen.
    • 3 appartementen met 3 slaapkamers voor maximaal 4 personen.

    Info: Ninove Welzijn.

    MLI – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons