Wettels On Fire vice-kampioen culinair Nederland

    29 oktober 2023

    NINOVE – De Wettels namen zaterdag 28 oktober in het Nationaal Park De Hoge Veluwe met succes deel aan de open Nederlandse barbecuewedstrijd voor wild.

    Voor het open barbecuekampioenschap in het wildpark moesten de deelnemende ploegen 4 gerechten klaarmaken met bijpassende garnituren en sauzen. “Een mysterybox, eend, hert en everzwijn”, vertelde ons na afloop Bart Beeckmans van de Wettels On Fire. “Bij de bereiding van hert vielen wij in de eerste drie prijzen. Voor de andere drie gerechten zullen we kort bij de derde plaats zijn geweest, aangezien we overall op de tweede plaats zijn geëindigd.”

    Dit was voor de Wettels de laatste culinaire wedstrijd van 2023. De volgende uitdaging is gepland in april, in het Nederlandse Est.

    Culinaire top

    “In juni 2024 organiseren wij zelf het Belgisch en Europees culinair kampioenschap op de Graanmarkt en het Twijndersplein. Die laatste locatie nemen we erbij om de druk op de ploegen wat weg te nemen. Er zullen maximum 32 teams deelnemen aan een totale mystery box wedstrijd. Zij komen naar Ninove zonder enig idee wat ze moeten klaarmaken. Het is de enige wedstrijd in Europa, die zo heet.”

    In de voorbereiding ervan zal dus heel wat tijd kruipen. “Maar dat komt goed. Wout Bru zal in de jury zitten, samen met verschillende 2- en 3-sterrenchefs. Dat belooft dus top te worden. Verwacht maar, dat we Ninove culinair op zijn grondvesten zullen doen daveren. 29 en 30 juni zal een culinair groot feest zijn.”

    Dit evenement valt net een maand voor de wereldkampioenschappen barbecue in Duitsland. “Daaraan nemen wij ook deel. Het is dus een goede voorbereiding.”

    Info: Wettels On Fire.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons