Wist-je-datjes over ledverlichting en Nordmann-sparren

    08 december 2023

    NINOVE – De stad baadt tijdens de kerst- en nieuwjaarperiode in fonkelende lichtjes. Gelet op de vele positieve reacties valt die sfeerverlichting dit jaar blijkbaar in de smaak.

    Schepen voor lokale economie Alain Triest (Open Vld): “We zijn zeer blij met de vele leuke reacties. Een gezellige sfeer in Ninove vinden we zeer belangrijk. Als we die dan ook kunnen realiseren met ecologisch duurzame technologieën, slaan we twee vliegen in één klap.”

    Weetjes

    Over die sfeerverlichting wil zijn dienst enkele interessant wist-je-datjes kwijt.

    • Elke deelgemeente krijgt een verlichte kerstboom.
    • In het stadscentrum schitteren 377.090 ledpuntjes tijdens de kerst- en nieuwjaarperiode.
    • De uiterst zuinige ledverlichting van alle overspanningen, paalmotieven, grote en kleine kerstbomen en blikvangers samen heeft een totaal wattage van 10.900 W.
    • De Nordmann-kerstboom op de Graanmarkt is met zijn 12 m hoogte afkomstig uit Sankt Vith. Deze spar heeft een eurocertificaat: per lopende meter gehakte boom worden 10 nieuwe exemplaren aangeplant om het ecosysteem van kerstbomen te garanderen. Dit is ook het geval voor de 5 bomen van 5 meter hoog op het plein voor het Ninia Shopping Center. In totaal worden dus 370 nieuwe Nordmann- kerstbomen aangeplant.
    • De groene kerstkransen op de overspanningen en aan de paalmotieven zijn van Nordmann-sparrentakjes gemaakt. Deze zijn gerecycleerd uit de stukken die waren verwijderd tijdens het vellen van de bomen.
    • Na afbraak van het project wordt al het groenmateriaal verwerkt tot tuincompost en strooisel voor perken.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons