Carnaval vieren kan ook zonder alcohol

  21 november 2018

  NINOVE – Ook dit carnavalsjaar zet Goedroen Lammens van het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg Zuid-Oost-Vlaanderen(CGG ZOV) in op alcoholpreventie. Tijdens de openingszitting op 11 november stelde zij een nieuwe wedstrijd voor. Geen gemakkelijke opdracht, maar de carnavalisten sloten haar in hun hart omdat ze hiervoor speciaal haar tequilapakje had aangetrokken.

  Je kunt je ook amuseren zonder alcohol. Goedroen Lammens: “Alcohol is trouwens geen onschuldig product. Een glas wijn bij het eten, een pint na het sporten, voor velen maakt het deel uit van de routine. Toch zijn er heel wat risico’s verbonden aan alcohol en niet alleen voor de problematische gebruikers. Alcohol heeft invloed op bijna alle organen in het lichaam en hangt samen met ongeveer 200 verschillende aandoeningen. Van de relatief onschuldige kater tot heel wat ernstige gezondheidsklachten, zoals slaapproblemen, hartklachten, leveraandoeningen en kanker. Daarnaast kan alcohol voor moeilijkheden zorgen in het verkeer, op het werk, in relaties…”

  “Daarom is het belangrijk om een niet-alcoholisch alternatief extra in de kijker te zetten. Mensen moeten steeds de keuze hebben. Ik denk er zelfs aan dit ook door te trekken naar alle recepties van de stad Ninove. En we willen vooral ook een leuke carnaval, zonder veel incidenten.”

  Wedstrijd

  En dus een wedstrijd. “Elke groep krijgt de kans om dit carnavalsjaar op een van de eigen activiteiten te zorgen voor een origineel niet-alcoholisch alternatief: een mocktail (een lekker cocktail zonder alcohol). Elke deelnemende groep geeft aan de Karnavalraad door op welke activiteit de jury mag komen proeven. De Karnavalsraad stelt de jury samen. Deze keurt de mocktail op presentatie, smaak, kleur, originaliteit, naam enz.”

  De winnaar ontvangt een mooie prijs van € 150 euro. En extra: volgend jaar mag de winnende groep bij de start van carnaval zijn mocktail ook verkopen.

  Info: http://www.zov.be/nl/team-drugpreventie-en-begeleiding.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons