• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Tiende editie carnavalsradio ‘Wettel Music’ van start vanuit Ninoofse studio

  18 januari 2019

  NINOVE – De kop is er af: Wettel Music is donderdagavond 17 januari van start gegaan. Deze tiende editie zal een feelgoed-radio zijn met en voor carnavalliefhebbers. De Ninoofse carnavalsradio sloeg zijn tenten op in het stadlabo KAAi aan de Oude Kaai. Hij zendt uit op de FM-frequenties 105.5 en 107.1 van radio MooyZo.

  Het startschot is donderdagavond gegeven, in aanwezigheid van heel wat prominenten zoals schepen Marc Torrekens, prins Chena en Pascal Carael, voorzitter van de Koninklijke Karnavalraad.

  Deze tiende editie zal meteen ook de grootste zijn. “Het is namelijk een jubileumeditie”, aldus Philippe Vangerven van radio MooyZo. “We schakelen dus een versnelling hoger en verbinden ons ertoe om Wettel Music de komende jaren nog meer uit te bouwen. Ninove heeft een prachtige carnavalstraditie en verdient dat. We kunnen dit natuurlijk ook realiseren door het grote zendgebied van onze frequenties. Daardoor zijn we niet alleen bereikbaar in Ninove, maar kunnen ook Aalst en een groot deel van het Pajottenland ons beluisteren.”

  De uitzendingen met carnavalsmuziek en -nieuws lopen elke dag van 18 uur tot 6 uur. De laatste maand voor carnaval zal dat zelfs 24 op 24 zijn. “Heel veel Ninovieters, met een hart voor carnaval, boden hun medewerking aan. Professionele en ervaren radiomakers zullen hen bijstaan. Wij krijgen tijdens de uitzendingen Ninoofse groepen en prominenten uit de carnavalswereld op bezoek. We lossen zelfs de kookproblemen van de Ninoofse carnavalisten op met ‘SOS Werner’.”

  Op de Facebookpagina van Wettel Music en de radio krijgen het Ninoofs dialect en de geschiedenis van carnaval Ninove een centrale plaats. De carnavalsmixen van de dj’s van de Monjdagnacht zorgen voor een absolute feeststemming. “Wij hebben heel wat leuke initiatieven gepland voor de carnavalsstoet en de kindercarnaval. Voor het laatste werken wij nauw samen met de Ridders in de Wortelorde. Maar we kunnen er nog niet veel over kwijt.”

  Dit alles en nog veel meer zendt Wettel Music uit vanuit het stadslabo KAAi aan de Oude Kaai.

  Info: Wettel Music hoor je op FM 105.5 en 107.1 – hallo@wettelmusic.be.

  MLI

  Foto’s Giovanni Neckebroeck

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons