• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Een ingetogen salut aan alle overleden carnavalisten

  11 november 2020

  NINOVE – Onder leiding van hun opperhoofd, prins Riekes, herdachten de leden van de Prinsencaemere de overleden carnavalisten van alle rang en stand.

  Dit eresaluut had plaats aan ‘Dingsken’, het carnavalsbeeld aan de Koepoort, zoals dat elk jaar gebeurt op 11 november, voorafgaand aan de opening van het carnavalsjaar.

  “2020 is een jaar om rap te vergeten”, aldus prins Riekes. “Maar we zullen het niet rap vergeten. Normaal brengen we eerst een bezoek aan het Wortelmanneken in zijn nieuwe kostuum. Normaal loopt het hier vol carnavalisten. Maar nu kan dit niet. Met de Prinsencaemere hebben we daarom, samen met de partners, deze streaming georganiseerd.”

  Hij riep warme herinneringen op aan drie leden, die dit jaar zijn overleden: prins Urbaan (Verckens), Prins Micky (Muylaert) en kamerheer Willy De Wolf. “Maar we denken ook aan de vele anderen van alle rangen en standen en uit alle geledingen. Iedereen kent wel iemand. Dat kan ook niet anders: in meer dan 60 jaar is al veel volk de revue gepasseerd.”

  Daarna riep hij iedereen op om in stilte te luisteren “naar een diep indringend lieken en het lieken van Dingsken zelf”.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons