• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

Nienofs dialect en carnaval: het een niet zonder het ander

19 november 2020

NINOVE – De Werkgroep Ninoofs Dialect staat nog altijd ter beschikking van de carnavalsverenigingen om hen een handje te helpen in het formuleren, vertalen en corrigeren van alles wat ze in het Nienofs willen publiceren.

Ondanks de huidige moeilijke situatie, nemen carnavalsgroepen en plaatselijke radiozenders allerlei initiatieven, het ene al ludieker of spitsvondiger dan het andere.

Enkele Ninoofse carnavalsverenigingen vonden vanzelf al de weg naar de Werkgroep Ninoofs Dialect. Ze vroegen naar de vertaling naar het ‘Nienofs’ van enkele van hun teksten.

De Werkgroep Ninoofs Dialect biedt ook dit jaar zijn diensten aan om hen een handje te helpen in het formuleren, vertalen en corrigeren van alles wat ze ook maar in het sappig Nienofs willen omzetten.

Aarzel niet om een mailtje te doen naar de werkgroep, die maar al te graag wil helpen.

Het Nienofs Dialectwoordenboek, het uithangbord van het’Algemieën Bekoest Nienofs’ (ABN), kun je nog altijd kopen bij de Ninoofse diensten cultuur en toerisme aan € 20 € per exemplaar.

Info: nienofsdialect@hotmail.com.

MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.