• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Ondanks alles, toch wat carnavalssfeer

  03 februari 2021

  NINOVE – De verschillende carnavalsinstanties doen hun stinkende best om voor een beetje carnavalssfeer in de stad te zorgen. De dienst evenementen zette 11 verschillende initiatieven op een rijtje.

  1. De carnavalsaffiche van de vzw Koninklijke Karnavalraad kun je her en der al bewonderen. Het ontwerp is van Koen Vanopdenbosch van NKV Van ’t Alverdrau Donker.
  2. De Jongeren Karnavalraad zorgde voor een pin, naar een ontwerp van Michiel Van Damme van MKV De Kloefkappers. Dit verzamelaarsobject was in een recordtempo uitverkocht.
  3. Nog een pin: ‘Ezeltje’, van de Ridders in de Wortelorde. Je kunt deze nog bestellen bij de Ridders.
  4. De Ninoofse carnavalsgroepen krijgen de gelegenheid om een ambiancenummer te componeren voor de Prinsencaemere. Er is een mooie geldprijs aan verbonden. Inschrijven kan via deplaat@prinsencaemereninove.be. ENKAAVEE maakt zondag 21 februari de winnaar bekend.
  5. Nog bij ENKAAVEE kun je zaterdag 6 februari vanaf 19 uur live kijken naar de ontknoping van de gerecycleerde prinsaanstelling door de vzw Koninklijke Karnavalraad.
  6. De Stedelijke Feestcommissie gaat op zoek naar de beste 111 Ninoofse carnavalsliedjes aller tijden. Iedereen kan een favoriete top-5 inzenden (vermeld naam en adres) via top111sfc@gmail.com, tot en met 15 februari. Er zijn formidastische waardebonnen te winnen. ‘De beste 111’ en de winnaars maakt ENKAAVEE bekend op vrijdag 19 februari.
  7. Een 20-tal groepen zal deelnemen aan de miniatuurstoet met als thema ‘Klein maar dapper’. hebben zich ingeschreven. Stem zondag 21 februari af op ENKAAVEE.
  8. De Stedelijke Feestcommissie voorziet het jaarlijkse vlagje in een beperkte oplage. Je kunt 1 exemplaar voor € 10 bestellen via evenementen@ninove.be.
  9. Den Belleman (Hans Van Laethem) zorgt samen met zijn Wettelwacht voor een Wettelverbranding. Dinsdag 23 februari live te volgen op ENKAAVEE.
  10. De carnavalsversiering tooit de hele maand februari het balkon van het Oud Stadhuis. De beiaard speelt die maand “Het Wettellieken” en “Wauilen zenj de Ninovieterkes.”
  11. En dan is er nog carnavalsradio ENKAAVEE, hier al menigmaal vermeld, om de 11 rond te krijgen.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons