• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  ’t Wettelmanneken als superheld

  20 december 2020

  NINOVE – Koen Vanopdenbosch is zoals eerder gemeld de winnaar van de carnavalsaffiche 2021. We vroegen hem om tekst en uitleg te geven bij zijn affiche.

  Koen is lid van de Ninoofse carnavalsvereniging ‘NKV Van ’t Alverdrau Donker’. Als zoon van oud-Skramoeillekrabber Hans Vanopdenbosch heeft hij carnaval met de paplepel meegekregen.

  Superheld

  En dus waagde hij dit jaar zijn kans om een ontwerp in te sturen voor de carnavalsaffiche rond het centrale thema ‘Resikleert isj een teema’.

  Koen had niet direct inspiratie. “Maar ik wist wel, dat alle elementen nogal letterlijk op die affiche moeten aanwezig zijn. Met het recyclageteken en corona in het achterhoofd kwam ik uiteindelijk met het verhaal van het Wettelmanneken als superheld.”

  De eerste schets was snel gemaakt. “Toen heb ik Robin van onze groep ingeschakeld; hij is de expert op computer. Na een drietal avonden was het ontwerp klaar.”

  Kleur

  Dat zijn affiche misschien minder in de kijker zal staan, nu er geen carnavalsactiviteiten of -stoet zullen zijn, stoort hem niet.

  “Ik heb daar eigenlijk niet over nagedacht. Wel hebben we ze extra kleurrijk gemaakt. Als ze aan de ramen hangt, zal ze letterlijk toch wat kleur in de sombere situatie brengen. Ik had eigenlijk een dubbel gevoel. Door die corona-toestand had ik meer tijd om aan de affiche te werken; anders zijn we al lang bezig met de wagen en andere voorbereidingen. Anderzijds besef je, dat het geen carnaval zal zijn zoals gewoonlijk.”

  Toen de voorzitter van de Karnavalraad Pascal Carael hem zaterdagavond 19 december belde met de melding, dat zijn ontwerp had gewonnen, was Koen aangenaam verrast. “De andere inzendingen had ik niet op voorhand gezien en ook de groep wist pas op het laatst, dat ik een ontwerp had ingestuurd. Het was dus echt goed nieuws. De € 250 als hoofdprijs is voor onze groep goed meegenomen.”

  2022

  ‘Van ’t Alverdrau donker’ neemt ook deel aan de miniatuurstoet 2021, die in de plaats komt van de afgelaste Rozezondagtrein.

  “Het is een kwestie van present te blijven. Maar het is wel niet eenvoudig om dit praktisch te organiseren. We kijken nu al uit naar 2022 en maken verre voorbereidingen voor de onderstellen en de opbouw van onze wagen.”

  Info: KarnavalraadVan ’t Alverdrau donker.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons