Danny Goessens: in de ban van de kerstsfeer

19 december 2020

MEERBEKE – Danny Goessens is een veelzijdige kunstenaar en tegelijk een grote fan van kerst en alles wat daarbij komt kijken. Hij gunde ons een inkijk in zijn wondere kerstwereld.

“Die voorliefde voor de kerstsfeer heb ik al van jongs af aan en elk jaar kopen we wel een stukje bij. Het meeste komt uit België, maar er was een tijd dat we veel uit Italië haalden. En onze verzameling kerststallen komt echt van overal.”
Van Afrika tot in Amerika, zeg maar.

Kerstsfeer

Het opzetten van die kerstdecoratie kost Danny enkele weken.

Afbreken gaat iets rapper, maar gebeurt even secuur. “Annie helpt daarbij om alles stuk voor stuk in te pakken en weg te zetten. We hebben echt ons hart verloren aan de kersttijd. Vroeger gingen we ook naar kerstmarkten, waarvan Straatsburg en Keulen onze favorieten zijn.”

Dat is momenteel niet mogelijk, evenmin als kerst vieren in ruime familiekring. “Maar het heeft ons dit jaar nog meer gestimuleerd, want die versiering is het enige wat momenteel kan.”

Als kunstenaar maakt Danny ook zelf kerststallen. “Ik heb ooit een tentoonstelling gehad in het teken van kerst. Daar hoorde een kerststal bij van 9 meter lang met honderd figuurtjes.”

Atelier

We mochten ook even in zijn vernieuwd atelier rondkijken. Danny is schilder, beeldhouwer, werkt met glas, keramiek en roestvrij staal.

“Normaal gesproken had ik nu tentoongesteld in het Oud Stadhuis. Maar die expo is al twee keer verschoven en nu afgelast. We mikken op volgend jaar. Een bezoek aan het atelier kan altijd, na afspraak.”

Info: Danny Goessens – 0476-70 98 36 – goessensdanny58@gmail.com.

MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons