• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

De ‘a vierkes en andere plezierkes’ van David Van Der Smissen bewonderen? Dit weekend is je laatste kans!

11 oktober 2017

Tekenaar en fotograaf David Van Der Smissen, de zoon van de bekende Ninoofse kunstschilder Jan Van Der Smissen, houdt zijn eerste solotentoonstelling in de Smisch-galerie in Pollare. De ‘A-vierkes en andere plezierkes’ is dit weekend nog een laatste keer te bewoneren op zaterdag van 16 tot 20 uur en zondag van 14 tot 20 uur. 

“De voorbije jaren heb ik vooral met anderen tentoongesteld, projecten gehad met carnavalsgroepen, maar nu was het eens tijd om alleen buiten te komen. Het is altijd al mijn droom geweest. Het is ook exact veertig jaar geleden dat mijn vader en Jean-Paul, de eigenaar van het atelier onder de galerij, voor het eerst hier hebben tentoongesteld”, vertelt David Van Der Smissen.

Wat kan je verwachten? “Ninove komt natuurlijk veel in mijn werken terug. Ik ben erg veelzijdig en dat kan je zien aan de verschillende tekenstijlen. Pentekeningen, illustraties, karikaturen en foto’s hangen door elkaar. Ik zag mijn vader, broers en zus altijd tekenen of schilderen. Ook fotografie leerde ik van mijn vader, koken dan weer van mijn moeder. Fotografie is voor mij een schilderij creëren.” Ook voor de volgende jaren heeft hij ideeën. “Natuurlijk zou ik zeker nog eens een solotentoonstelling willen organiseren, maar daarnaast zou ik ook graag eens tentoonstellen samen met anderen. Twee familieleden hebben al bevestigd dat ze het zien zitten. Fijn toch dat een volgende generatie nu al opstaat?!”

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.