• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Jef Van der Gucht is tot diaken gewijd

  25 oktober 2020

  GENT/NINOVE – De Gentse bisschop Lode Van Hecke heeft zondag 18 oktober Jef Van der Gucht tot diaken gewijd. Sinds september 2019 doet Jef voltijdse stage in de Sint-Corneliusparochie in Ninove.

  Jef Van der Gucht is geboren in Temse (°1990) als de oudste van drie zonen. Hij studeerde rechten in Namen en in Gent (2010-2015).
  In 2015 startte hij de priesteropleiding aan het Leuvens Johannes XXIII-seminarie.

  Hij deed weekendstage in Hamme en liep ook stage in het OLV-ziekenhuis van Aalst. Sedert september 2019 is hij voltijds stagiair in de Ninoofse Sint-Corneliusparochie. Niet onaardig detail: Jef is scout in hart en nieren.

  Diaken

  Zondag 18 oktober 2020 wijdde bisschop Lode Van Hecke hem in de Gentse Sint-Baafskathedraal tot diaken.

  Het Tweede Vaticaans Concilie stelde het permanente diaconaat in, dat ook open staat voor gehuwden.
  In het geval van priester-kandidaat Jef Van der Gucht is het de wijding, die voorafgaat aan de priesterwijding. De priester-kandidaat neemt bij deze wijding ook het celibaat op zich.

  Een receptie achteraf was in de huidige omstandigheden niet mogelijk. Maar Jef deelde aan alle aanwezigen persoonlijk chocoladepralines uit bij het verlaten van de kathedraal.

  MLI – Foto: Frank Bahnmüller

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons