Prijsuitreiking portretkunstwedstrijd ‘De Stautste Ninovieter’

  24 oktober 2021

  NINOVE – Issa Diop, Zoë Wauters en Audrey About zijn de winnaars in de verschillende leeftijdsgroepen. Zij kregen zondag 24 oktober hun prijs overhandigd in de trouwzaal van het Oud Stadhuis.

  De stad organiseerde van 1 juni tot 26 september 2021 een portretkunstwedstrijd rond het project ‘De Stautste Ninovieter’.

  Er waren in totaal 219 deelnemers, verdeeld over drie leeftijdscategorieën: 14 volwassenen, 78 jongeren en 127 kinderen.

  Jurering

  De juryleden waren Eric De Schryver, Hilde Nijs en Els De Vuyst. Het was voor hen moeilijk kiezen door de veelheid aan werken en de hoge kwaliteit ervan.

  Ze keken naar de expressiviteit, de originaliteit en het vakmanschap. Op basis daarvan selecteerden ze telkens vier genomineerden per leeftijdscategorie.

  Winnaars

  De bekendmaking van de geselecteerden en de winnaars gebeurde zondag 24 september in de mooie trouwzaal van het Oud Stadhuis.

  In de categorie voor kinderen is Issa Diop (Ninove) de winnaar van € 100. Een aanmoedigingspremie van € 25 ging naar Lins Devos, Boubacar Diop en Robin Ottay.

  Zoë Wauters (Meerbeke) won de hoofdprijs bij de jongeren en mocht € 200 meenemen naar huis. De aanmoedigingspremie was voor Emmeline Haelterman, Hannah Kestens en Nathalie Sava Melinda.

  Tot slot was er de categorie volwassenen: Audrey About (Dilbeek) ontving als hoofdprijs € 400. Er was een aanmoedigingspremie van € 50 voor Hans De Smet, Inne Loostermans en Wouter Marcelis.

  Schepen voor cultuur Henri Evenepoel (Open VLD), blikte met een tevreden gevoel terug op de toffe momenten van deze wedstrijd.

  Tentoon

  De 219 ontwerpen kun je zelf ontdekken. Ze staan of hangen tentoongesteld van 19 tot en met 21 november in de Liberale Kring, Dreefstraat Ninove.

  GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons