Zeg voortaan Beversteeg tegen de doorsteek

  06 mei 2022

  NINOVE – De toekenning van een nieuwe naam aan de doorsteek Beverstraat-Kaardeloodstraat haalde somwijlen een kampvuurniveau op de schaal van joligheid.

  De gemeenteraad had op 21 maart een korte lijst goedgekeurd voor die fameuze doorsteek. Daarop figureerden: Beversteeg, Passage Panniekes, Krasjelkasjken, Wettelsteeg, De Boomweg, Kaffeek(l)asj en Helmkets

  Adviezen

  “De stuurgroep van de kunst- en cultuurraad van 4 april 2022 adviseerde om de naam Beversteeg toe te kennen”, aldus schepen voor cultuur Henri Evenepoel. “Deze verwijst naar de Beverbeek en is volgens de stuurgroep de meest neutrale naam uit de reeks. Ook de stuurgroep van de erfgoedraad adviseerde op 5 april 2022 om de naam Beversteeg toe te kennen.”

  Guy D’haeseleer (Forza Ninove) vond, dat het vroegere pleidooi van Michel Casteur (Open VLD) voor de naam ‘Triest-ig’ steegje een extra stemming verdiende, net als het eigen voorstel ‘Boom-weg’. De meerderheid had daar geen oren naar en stemde uiteindelijk voor ‘Beversteeg’.

  Cinema

  Volgens Casteur had hij zijn voorstel na samenspraak met schepen Alain Triest (Open VLD) niet langer verdedigd “omdat het onveilig is een straatnaam te vernoemen naar een nog levende persoon. Ik zou er niet de oorzaak van willen zijn, dat hij er niet meer is. Dat zou Triest-ig zijn.” Hij onthield zich bij de stemming.

  Karolien De Roose (N-VA) was helemaal niet opgezet met de keuze van de meerderheid. “Als er nu een voorstel uit de reeks historisch verantwoord was, was Helmkets het beste verhaal.” Ze legde zelf geen nieuw amendement voor, omdat het toch niet zou baten.

  Gemeenteraadsvoorzitter Dirk Vanderpoorten (Open VLD) kon de hele vertoning maar matig waarderen: “We zijn nu toch een beetje cinema aan het doen.”

  Dus zal de doorsteek tussen de Beverstraat en de Kaardeloodstraat voortaan officieel ‘Beversteeg’ heten. Nu nog wachten tot een gezagsdrager deze verbindingssteeg officieel openknipt.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons