City Nightrun: als een lopend vuurtje door de stad

  03 december 2018

  NINOVE – De stad en vzw Maspoe organiseren voor de tweede keer een ‘City Nightrun’, zaterdag 15 december. Het zal niet alleen een sportief gebeuren zijn, maar dankzij de animaties en de bijzondere ‘Ninove Wintert’-sfeer een totaalbeleving, ook voor hen die niet meelopen of -wandelen.

  De City Nightrun weeft een parcours van ongeveer 7 km door het centrum van de stad, met start en aankomst aan de sporthal (Parklaan). De lopers starten om 20 uur, de wandelaars vertrekken na de start van de lopers.

  Onderweg zorgen de organisatoren voor animatie en ambiance, met onder andere een djembé-act, doedelzakspelers, Jan Trompet, een LED-alien, steltenlopers, een fluokunstanimatie, dj’s en een lasershow.

  De ‘Vuurparade’ vormt een bijzondere attractie op een deel van het parcours: dankzij de livemuziek van gipsyband Djurdjevak, speciale kostuums en een originele enscenering zorgen de Vuurmeesters voor een spektakel van de bovenste plank. Ook aan het Oud Stadhuis valt voor en na de City Nightrun van alles te beleven.

  Tegelijk is de City Nightrun een ‘Urban Trail’, waarbij de deelnemers af en toe ook letterlijk door gebouwen lopen. Zo ontdekken ze gebouwen, die ze enkel van buiten kennen, voor één keer langs de binnenkant of komen ze terecht op verborgen plekjes in het stadscentrum.

  Sfeer en beleving zijn hier minstens even belangrijk als een snelle looptijd. Iedereen kan dus meedoen of vanaf de kant meegenieten van de City Nightrun.

  Borstnummer

  Jouw borstnummer is achteraf ook nog iets waard. Je kunt het nadien inruilen bij:

  • Phonecompany (korting van € 10 euro op jouw minimumaankoop van € 50 – 1 borstnummer per aankoop)
  • of Pasta Vespa (gratis lookbroodjes bij jouw minimumaankoop van € 10 – 1 borstnummer per aankoop).

  Praktisch

  • Datum en uur: zaterdag 15 december
   – kidsrun (tot 8 jaar) om 19.30 uur over 400 m,
   – kidsrun (tot 12 jaar) om 19.45 uur over 1 km
   – run & walk om 20 uur over 7 km.
  • Plaats: start en aankomst aan de Sporthal, Parklaan in Ninove.
  • Inschrijvingen: www.citynightrunninove.be.
  • Deelnamekost: € 10 (voorinschrijving) – € 12 (daginschrijving) – € 5 (kidsrun) – € 8 (groepsinschrijving vanaf 10 deelnemers).
  • Vuurparade (tijdens de City Nightrun): vanaf 20.30 uur langs Oudstrijdersplein, Centrumlaan, Bevrijdingslaan, Onderwijslaan en Burchtstraat.

  Info: dienst cultuur – 054-31 32 86 – cultuur@ninove.be.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons