Oldtimerrit ‘In het spoor van Zeppos’

  22 juni 2022

  ROOSDAAL – Drie woon-zorgcentra, twee oldtimerclubs en de gemeente Roosdaal organiseren zaterdag 25 juni een oldtimertour. Deze staat in het teken van de jaren ’60.

  Het woon-zorgcentrum (WZC) Onze-Lieve-Vrouw en de gemeente Roosdaal startten in 2019 met een 1ste oldtimertreffen en een Vlaamse kermis op de campus van het WZC en in de straten van de gemeente. 45 wagens en evenveel kraampjes kon je bewonderen langs het parcours; een 700-tal bezoekers kwam een kijkje nemen.

  Omwille van de gekende reden moest de ploeg de editie 2020 overslaan. Vorig jaar is een alternatief uitgewerkt. Een karavaan met een 20-tal voertuigen trok door het Pajottenland en hield halt bij 3 woon-zorgcentra en een jeugdhuis.

  Nieuw

  Dit jaar wil de creatieve ploeg met nog meer deelnemende voertuigen de draad weer oppikken. Het wordt zaterdag 25 juni een combinatie van de voorgaande 2 edities.

  De Retro Car Club uit Denderhoutem was bij de eerste editie al van de partij en krijgt dit keer het gezelschap van de Pajotse Oldtimer Vrienden uit Gooik.

  De wagens bezoeken opnieuw 3 woon-zorgcentra om na een respectabele rit te eindigen op de campus van het WZC in Roosdaal.

  De organisatoren zullen de senioren, hun familie en de buurt een onvergetelijke dag laten beleven. Naast een rondrit voorzien zij ook een Vlaamse kermis met rommelmarkt, springkastelen, een ijskar, een food-stand, een terras en zoveel meer.

  Dit evenement staat geheel in het teken van de ‘dolle jaren zestig’ en de periode van kapitein Zeppos. Het zou dus fijn zijn mochten de bezoekers zich voor de gelegenheid willen uitdossen in kledij van de periode.

  Praktisch

  • Datum en uur: zaterdag 25 juni; de wagens verzamelen om 9 uur op de parking van het WZC H. Vander Stokken in Pepingen.
  • Route: van Pepingen gaat het rond 11 uur naar het WZC Maria Assumpta in Dilbeek; na een rondrit in het Pajottenland met passage aan de Hemiksemmolen, eindigen de wagens om 14 uur op de campus van het WZC OLV in de Gasthuisstraat-Roosdaal. Je kunt ze nog tot 18 uur bewonderen.
  • Bezitters van een oldtimer kunnen inschrijven voor de rondrit via animatie@wzc-olv-roosdaal.be (gegevens van het voertuig en het aantal inzittenden vermelden).
  • De rommelmarkt start om 13 uur in Roosdaal. Voor een stand kan je inschrijven via Inge.Vanderstappen@roosdaal.be.

  Info: Roosdaal.

   

  MLI

  De 3de oldtimerrit staat in het teken van de jaren ’60 en kapitein Zeppos.

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons