Opbouw attracties sinksenkermis begonnen

  16 mei 2024

  NINOVE – “Allez, allez, roulez”, de foorkramers zijn er klaar voor. De kermis kan beginnen, de attracties zijn donderdag 16 mei opgebouwd. Met de vrij goede weersvoorspelling belooft het een topweekend te worden.

  De kermismolens palmen van vrijdag 17 tot en met dinsdag 21 mei het stadscentrum in. Op de Graanmarkt, het Twijndersplein en de parking Oude Kaai staan een 30-tal attracties en eetkramen opgesteld.

  De opbouw van de attracties begon donderdagochtend en zal tegen vrijdag volledig zijn afgerond. Er staat een ruime en mooie stadskermis, waarop voor elk wat wils, leute en plezier vallen te ontdekken. Zowel jong als minder jong komt aan zijn trekken.

  Nieuw

  Naast de vaste waarden vind je op de sinksenkermis enkele nieuwe attracties.

  Zoals de Toxic, die je van links naar rechts zwiert. De 45 meter hoge Speed XXL is er dan weer voor het eerst bij met Sinksen.

  Verder de Remix: een attractie, die de gondels aan hoge snelheid laat draaien in alle richtingen. Het proberen waard voor alle durvers.

  Er is natuurlijk ook de gekende Bidule Florida, beter gekend als ‘de rups’, waarbij je zeker kriebels in de buik zal voelen.

  Ook het funhouse Madness Showtime is terug, een fijne doe-attractie voor jong en oud.

  Verder is er nog de kleurrijke Mexicaanse familieattractie Sombrero. Deze doet het allemaal: rondjes draaien, op en neer gaan.

  En zoveel meer…

  De visspelen, schietkramen, autoscooter, trampolines en nog veel meer vullen dit alles aan, samen met verschillende gebakkramen.

  De kermis is dus zeker een bezoekje waard tijdens het lange pinksterweekend. Rond de kermispleinen kan je terecht op de talrijke terrassen van de lokale horeca.

  Dinsdagmarkt

  De wekelijkse markt heeft ook tijdens de kermis plaats. Deze zal dinsdag 21 mei deels verhuizen naar de Centrumlaan, tussen de twee rotondes.

  GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons