Openluchttheater met filosofische inslag

  25 juli 2022

  MEERBEKE – Je kunt zondag 31 juli door de drie verschillende aktes van de voorstelling ‘Doe niet zo Sapiens’ fietsen en wandelen. Tussen de scènes ontdek je meteen een stukje Meerbeke.

  Hans Van Cauwenberghe, Michaël Pas, Tom Van Bauwel, Robby Cleieren, Gert Jochems en Gerrit Dragt spelen om 16 uur de familievoorstelling ‘Doe niet zo Sapiens’. Ze doen dat op drie verschillende locaties in Meerbeke.

  Sapiens

  Als je in de voormiddag een wandeling wilt maken, kan je nog steeds inschrijven voor de ‘Picknick Magique’, die ook in Meerbeke plaatsvindt.

  De opvoering zelf is een hedendaags filosofisch theaterstuk, naar de bestseller ‘Sapiens’ van Yuval Harari. Het boek is alvast een aanrader.

  Twee jager-verzamelaars confronteren het publiek op een uitdagende en humoristische wijze met de manier, waarop de mens zich sinds de agrarische revolutie steeds dieper in nesten heeft gewerkt door een niet te stuiten uitbreidingsdrang, overbevolking en massaconsumptie. Dit brengt tal van problemen met zich mee: een te hoge werkdruk, verzamelwoede, uitbuiting, armoede, epidemieën.

  Zijn we echt zoveel beter af dan vroeger?

  Praktisch

  • Datum en uur: zondag 31 juli om 16 uur.
  • Plaats: 3 locaties in Meerbeke.
  • Gratis deelname.
  • Inschrijven: voorstelling en picknick via Doe niet zo sapiens.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons